Enterprise Ethereum Alliance lansează o inițiativă de standardizare a tokenurilor
Enterprise Ethereum Alliance (EEA) a lansat Token Taxonomy Initiative, ce urmărește să definească tokenurile în termeni non-tehnici. Noua organizație include firme mari precum compania globală de consultanță Accenture, băncile Santander și JPMorgan Chase, incubatorul blockchain ConsenSys, auditorul Ernst&Young, gigantii tehnologici Intel, Microsoft și IBM, consorțiul blockchain R3, grupul internațional de cercetare Blockchain Research Institute și altele.
Token Taxonomy Initiative se descrie drept
„o organizație de standardizare al cărei scop este de a dezvolta specificații deschise, de tip blockchain care conduc la armonizarea și interoperabilitatea ecosistemului”.
Coinbase se extinde în 11 țări
Compania americană Coinbase a anunțat că va extinde serviciile de tranzacții cripto-to-cripto în 11 țări. Printre acestea se mumără Coreea de Sud, India și Argentina. De asemenea, Coinbase va avea prezență în Mexic, Peru, Columbia, Chile, Hong Kong, Indonezia, Filipine și Noua Zeelandă.
În prezent, serviciile de tranzacționare sunt disponibile în 53 de țări, răspândite pe patru continente.
Recent, Coinbase a adăugat sprijin pentru EOS, Augur (REP) și Maker (MKR) și a extins opțiunea de transferuri transfrontaliere. Serviciul permite utilizatorilor să trimită și să primească bani instantaneu, precum și să convertească criptomonedele în moneda locală.
Bursa din Londra a aprobat primul STO
Bursa de Valori din Londra a acordat permisiunea de a emite prima Ofertă de Token Security (STO) pentru firma 20|30. Aceasta este o firmă privată ce face parte din Sandbox-ul creat de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie.
Tokenurile vor fi înregistrate pe blockchain și vor fi administrate descentralizat. Compania a primit deja finanțare de 1 milion de euro și a început faza de testare a emiterii de acțiuni tokenizate.
Proiectul se bazează pe blockchain-ul Ethereum și utilizează contracte inteligente. Se preconizează că noul sistem va reduce comisioanele de tranzacționare pe piața futures cu 85%.
20|30 a emis deja acțiuni în valoare de 3 milioane de lire sterline utilizând serviciul de tranzacționare de acțiuni Turquoise al Bursei din Londra.
Banca Mondială și FMI lansează programul un blockchain educațional
Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional (FMI) au lansat un blockchain privat și o cvasi-criptomonedă numită ”Learning Coin”. Proiectul are drept scop experimentarea cu tehnologia și ajută personalul organizațiilor financiare să învețe cum funcționează blockchain.
”Learning Coin” este disponibil doar pentru angajații FMI și Băncii Mondiale. Blockchain-ul privat le va permite să înțeleagă diferite aspecte despre cripto-investiții – contracte inteligente, registre distribuite și provocările din ecosistemele cripto.
Săptămâna trecută, FMI a realizat un sondaj Twitter cu privire la sistemele de plăți alternative ce se vor folosi în următorii cinci ani. Sondajul a aratăt că 56% dintre participanți consideră criptomonedele drept cele mai probabile metode de plată.
We would like to hear from you. ⬇
How do you think you will be paying for lunch in 5 years? #IMFmeetings #DigitalPayments
— IMF (@IMFNews) April 10, 2019