În cursul zilei de luni, bursele americane s-au închis temporar din cauza prăbușirii prețului petrolului cu 30% într-o singură zi. De atunci, atât bursele cât și băncile se confruntă cu o altă consecință a epidemiei de coronavirus. Multe instituții finaniciare au fost nevoite să restrângă numărul de angajați care lucrează la birouri.
CNN a raportat că JPMorgan și-a împărțit echipele de vânzări și tranzacționare între birouri diferite. Bank of America a procedat la fel cu echipele sale de venituri fixe și de acțiuni. De asemenea, traderii Goldman Sachs lucrează de acasă pentru o perioadă.
Și Europa se confruntă cu panica provocată de coronavirus – Deutsche Bank și HSBC au decis ca personalul să lucreze de acasă.
Piața cripto rezista la coronavirus spre deosebire de piata traditionala
Numărul de cazuri noi este în creștere atât în New York, cât și în Londra. Sălile de operare ale burselor majore, unde traderii și angajații se adună pentru a cumpăra și vinde acțiuni și alte instrumente financiare pot deveni focare de infecție din cauza numărului mare de persoane în spațiu restrâns.
În aceste condiții, multe bănci și instituții financiare încercă să mute multe dintre operațiunile lor online. Asociația Securities Industry and Financial Markets Association (SIFMA), un grup comercial Wall Street, a declarat pentru CNN Business că în fiecare an verifică capacitatea industriei de a continua operațiunile printr-o situație de urgență, folosind site-uri de rezervă și canale alternative de comunicare.
Piața cripto rezista la coronavirus. Majoritatea platformelor funcționează online și sunt în mare parte automatizate. Numărul efectiv de persoane implicate în gestionarea exchange-urilor este redus prin comparație cu băncile. De exemplu, Coinbase are mai puțin de 1000 de angajați, în timp ce JPMorgan de exemplu are peste 200.000. O mare parte dintre aceștia sunt localizați în New York, unde a fost declarată stare de urgență din cauza epidemiei.