De duminică, prețul Bitcoin a scăzut până în jurul valorii de 7.800 de dolari, iar în cursul zilei de ieri a fluctuat între 7.700 și 7.960$. Procentual, aceasta a fost o scădere de aproximativ de 5%, ceea ce inseamna ca Bitcoin evoluează mai bine decât bursele traditionale.

Teama de coronavirus continuă să afecteze piețele financiare – indicele Dow a scăzut cu 7% și indicele S&P 500 cu mai mult de 5%.

În ce privește piețele cripto, unii analiști au speculat că evoluția Bitcoin a fost influențată atât de epidemie, cât și de faptul că peste 13.000 de BTC au fost vânduti de operatorii escrocheriei PlusToken.

James Hapak, manager de active digitale, este însă de altă părere:

„Scăderea Bitcoin nu este legată de Covid sau de PlusToken. Este vorba de mini-balenele care preiau comenzi de la instituții mari pentru a lichida BTC cumpărat cu 9.000 și 10.000$. Acest lucru se întâmplă de luni de zile”.

Platforma BitMEX a înregistrat într-adevăr contracte long în valoare de 190 de milioane de dolari. Acestea au coincis cu volume mari pe Coinbase, cu peste 6.300 de tranzacții pe o perioadă de două ore.

Bitcoin evoluează mai bine decât bursele conform S2F

Taurii Bitcoin subliniază că evoluția din ultimele zile nu este un motiv de îngrijorare. Analistul PlanB, de exemplu, a subliniat că cel mai recent flash crash se încadrează în limitele proiectate ale modelului său stock-to-flow (S2F).

Modelul S2F este o predicție pe termen lung, care preia date de la evenimentele anterioare de halving al Bitcoin. Graficul calculează o gamă pe care prețurile o vor putea urmări în viitor.

Din perspectivă macro, volatilitatea pe termen scurt a prețului Bitcoin poate fi văzută ca irelevantă. În ciuda panicii de pe piață, tendința bullish pe termen lung a Bitcoin rămâne intactă.

Situația actuală poate fi considerată ultima șansă de a achiziționa Bitcoin la un preț avantajos înainte de următoarea înjumătățire a recompenselor de bloc. Modelul S2F al Planului B stabilește prețul pentru Bitcoin după halving la aproximativ 55.000$.

CryptoZZ