Conform CoinDesk, fondul de investiții Crypto Assets Opportunity (CAOF) a lansat un proces împotriva Block.one și a condurcerii proiectului EOS într-o instanță din New York. Aceștia acuză compania că nu a reușit să-și îndeplinească promisiunea principală de descentralizare.
BRAVE Browser – Mai bună securitate și protecție la traking
În documentele depuse, reclamanții susțin că Block.one și managerii săi au indus în eroare în mod intenționat investitorii și au umflat artificial prețul tokenului EOS în cadrul ICO-ului care a strâns în total 4,1 miliarde de dolari în perioada iunie 2017-iunie 2018.
Proces împotriva Block.one pentru nerespectarea promisiunilor in perioada ICO
În cadrul procesului, reclamanții susțin că EOS a fost întotdeauna descris în mod public drept un proiect descentralizat. În realitate, s-a dovedit că cei 21 de producători de blocuri controlează ecosistemul și că pot inversa și îngheța tranzacțiile. Dosarul menționează o declarație pe care Pierce a făcut-o în acest sens în 2019 – după ce a părăsit Block.one – când a susținut că EOS era controlat efectiv de o „oligarhie chineză”.
„Block.one nu a avut capacitatea de a crea un blockchain EOS descentralizat”,
conchide procesul. Reclamanții spun că nerespectarea promisiunilor făcute în cadrul ICO-ului și costisitorul pivot către platforma Voice a avut un impact negativ asupra prețului EOS. Acest lucru a afectat financiar investitorii, astfel încât aceștia solicită despăgubiri.
Block.one a ajuns la o înțelegere cu SEC în septembrie anul trecut, fiind de acord să plătească 24 de milioane de dolari în daune pentru vânzarea de securities neînregistrate. Aceasta reprezintă doar 0,58% din fondurile strânse în ICO, ceea ce nu reprezintă o pedeapsă prea severă. La începutul acestui an, investitorii ce au participat la ICO au inițiat un alt proces prin care au solicitat despăgubiri de la Block.one.