Începând de vineri, Amazon Prime va difuza documentarul „Banking on Africa: The Bitcoin Revolution”, realizat de cineastul sud-african Tamarin Gerriety. Acest material a fost sponsorizat de exchange-ul cripto Luno și ilustează modul în care criptomonedele a schimbat viața africanilor.

Printre personalitățile incluse în documentar se numără Alakanani Itireleng, fondatorul SatoshiCentre din Botswana și dezvoltatorul Monero din Africa de sud, Riccardo Spagni.

Cererea de Bitcoin este în creștere în toată Africa

Conform datelor publicate de Paxful și LocalBitcoins. Nigeria, Africa de Sud, Kenya și Ghana au cea mai rapidă creștere a utilizatorilor de criptomonede de pe continent.

Un raport din ianuarie 2020 al companiei de cercetare de piață DataReportal a estimat că 11% dintre nigerieni și 13% dintre utilizatorii de internet din Africa de Sud sub 64 de ani folosesc criptomonede.

Prin comparație, media globală este de 7%. Din acest motiv, au apărut numeroase inițiative educative pe tema criptomonedelor, iar exchange-urile locale raportează activitate intensă.

Bitcoin vs Ethereum – Asemanari si deosebiri intre cele mai populare active digitale!

Un sondaj realizat de GlobalWebIndex în 2018 a arătat că cererea de Bitcoin este în creștere. Aproximativ 10,7 la sută dintre utilizatorii de internet din Africa de Sud au achiziționat Bitcoin.

CryptoZZ