Prețul bitcoin a depășit pentru prima oară 9000 de dolari | Vitalik Buterin a vorbit despre programa ethereum în Taiwan | Referendumul din Catalonia, finanțat se pare cu bitcoin | Experții spun că bitcoinul va fi plasa de siguranță în timpul următoarei crize financiare Prețul bitcoin a depășit pentru prima oară 9000 de dolari
Prețul bitcoin a continuat să crească peste noapte, depășind 9000 de dolari pentru prima oară în istorie în weekend.
După ce a bătut ieri noi recorduri, prețul a crescut mai mult sau mai puțin uniform, până când a trecut în sfârșit de pragul de 9000 de dolari la ora 20:40 duminică. Noul record de 9043 de dolari a fost atins cam 35 de minute mai târziu.
Creșterile senzaționale ale bitcoinului au crescut volumul pieței criptomonedelor la noi maxime de 285 de miliarde. Volumul de piață al bitcoinului este acum de 151 de miliarde de dolari.
Vitalik Buterin a vorbit despre programa ethereum în Taiwan
Vitalik Buterein, co-fondatorul ethereum, a vorbit despre planurile pe care le are pentru platforma ethereum, la o conferință în Taipei. Acesta a explicat care sunt cele mai mari provocări și cum plănuiește să rezolve câteva din cele mai mari probleme ale rețelei.
Declarațiile lui Buterin au început cu un comentariu ironic despre toate monedele care vor să înlocuiască ethereum și care au apărut pe piață în ultimele luni. „Ethereumul care o să depășească ethereum este ethereu, ethereumul Chinei este ethereum, ethereumul Taiwanului este ethreum…2.0.”, a spus Buterin.
Acesta a descris cele patru zone în care crede că este nevoie să se aducă îmbunătățiri platformei. Este vorba despre confidențialitate, siguranța consensului, siguranța contractelor smart și scalabilitatea.
Pentru fiecare dintre primele trei, co-fondatorul ethereum are în dezvoltare soluții. În ceea ce privește confidențialitatea, bifurcația Byzantium a implementat zk-SNARK, o soluție pe care Buterin o vede ca fiind una viabilă. Pentru siguranța consensului, cel mai recent update numit Casper ar trebui să vină cu soluții. Pentru siguranța contractelor smart, soluția este Viper și verificarea formală care poate produce soluții reale.
Cu toate acestea, problema scalabilității este una substanțială. Vitalik a explicat că descentralizarea, scalabilitatea și securitatea sunt noua trifectă care va pune probleme în viitor. Este relativ ușor să ai oricare două din trei, crearea unui sistem în care toate trei funcționează se va dovedi dificilă.
Scalabilitatea pentru ethreum ar trebui să însemne după spusele lui la 1000 de tranzacții pe secundă. Soluția ar putea fi găsită în sharding sau în a permite lanțuri paralele, schimbările de protocol având loc pe acestea și lăsând lanțul principal intact.
Schimbarea de la dovada de lucru la dovada de miză este o cerință obligatorie, iar Buterin indică faptul că acest lucru se va întâmpla cel mai probabil în trei-cinci ani.
Referendumul din Catalonia, finanțat se pare cu bitcoin
Conform publicației spaniole El Mundo, o mare parte din canalele media folosite pentru a promova referendumul de pe 1 octombrie (O-1) care ridica problema secesiunii Cataloniei de Spania au fost plătite în bitcoin. O-1 a trecut, dar nu înainte ca votul să fie declarat ilegal. Guardia Civil, agenția de aplicarea legii din Spania, pretinde că liderii O-1 au folosit cea mai populară criptomonedă pentru a-și ascunde campania de promovare și cheltuielile de oficialitățile de la Madrid.
Și giganții Amazon și Google au fost târâți în acest scandal politic. Agenția spaniolă pretinde că susținătorul votului de independență Carles Puigdemont a folosit bitcoinul să plătească servicii pe siteuri pentru a trece de dictatele federale. S-a spus că Google ar fi plătit pentru a oferi o funcționalitate online, Project Privacy Shield, care protejează siteurile de atacuri cibernetice, în timp ce Amazon ar fi oferit un sistem de numărarea voturilor.
Guvernul spaniol a luat măsuri extraordinare pentru a stopa elanul votului O-1, inclusiv înghețarea fondurilor.
Google și Amazon au fost somați să „explice natura relațiilor cu parlamentul regional catalan”.
Experții spun că bitcoinul va fi plasa de siguranță în timpul următoarei crize financiare
Bitcoinul a bătut record după record două săptămâni la rând. Unii speculează că investitorii instituționali ar putea să vadă bitcoinul ca pe o plasă de siguranță în viitor. Analiști ca Ronnie Moas și Max Keiser prezic noi maxime în 2018. Și Mikhail Mashchenko de la eToro spune că instituțiile financiare ar putea să se îndrepte către bitcoin dacă economia se prăbușește din nou.
Conform publicației Fortune, piața taurilor de pe bursă este a doua ca lungime de timp din istorie. A durat până acum 104 luni. Cea mai mare perioadă de acest fel s-a încheiat în anul 2000, după o cursă impresionantă de 113 luni. Ralierea de acum a cam îmbătrânit și mulți analiști de pe Wall Street fac se pare planuri pentru o cădere. Dacă Mashchenko are dreptate, atunci bitcoinul va juca un rol în aceste planuri.
Săptămâna trecută, JP Morgan Chase a anunțat că are în plan să creeze investiții futures în bitcoin la schimbul Chicago Mercantile. Aceasta ar fi o mutare importantă din partea unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din SUA:
Și furnizorii de servicii bancare și operatorii de schimburi LedgerX și Revolut susțin bitcoinul. Acesta din urmă a fost de acord să ofere derivative bitcoin.
Dacă și când va veni un val de investitori instituționali care să investească capital masiv în bitcoin, atunci unele dintre cele mai curajoase predicții despre bitcoin or să devină realitate.