Marc Kenigsberg, CEO al companiei Jamworx crede despre scăderea recentă a Bitcoinului că este doar un mic pas înapoi faţă de ascensiunea din 2017.

Conform lui Kenigsberg, devalorizarea curentă este cauzată de doi factori: “În primul rând, speculanţii din ultimele luni îşi retrag sumele investite. În al doilea rând, piaţa încă reacţionează la ameninţările efectuate de Bitmain şi la riscul apariţiei unei bifurcări hard. Bitcoinul a înregistrat însă o creştere de 150% pe parcursul acestui an, astfel încât nu sunt îngrijorat deloc.”

Se repetă situaţia din 2013?

În luna iunie, piaţa a înregistrat patru momente de scădere, situaţie numită în presă “masacrul de pe piaţa cripto”. Nici în prezent lucrurile nu sunt tocmai roz. Fiind întrebat dacă consideră că se repetă evenimentele din 2013, când bitcoinul s-a depreciat puternic, Kenigsberg a negat cu vehemenţă această posibilitate: “Creşterea de preţ din 2014 s-a datorat utilizării criptomonedei pe pieţele negre, cum ar fi Silk Road. Majoritatea banilor au fost investiţi fără ca utilizatorii să înţeleagă ce este bitcoinul de fapt şi cum ar trebui utilizat. În zilele noastre ecosistemul este mult mai dezvoltat şi mai matur.”

Ar fi timpul să cumpărăm?

Kenigsberg a subliniat de asemenea şi faptul că în prezent, gradul de adopţie în rândul comercianţilor este la cel mai înalt nivel. Piaţa înregistrează record după record în ceea ce priveşte cantităţile tranzacţionate zilnic. În plus, există şi un interes mare din partea mass media. “În câteva cuvinte, tot mai mulţi comercianţi acceptă bitcoinul. Apar din ce în ce mai mulţi utilizatori şi de asemenea, sunt tot mai mulţi oameni interesaţi. Creşterile de preţ reprezintă o corecţie pentru ceea ce înainte era subevaluat.”

El a recomandat membrilor comunităţii să îşi păstreze criptomonedele şi să nu le vândă, întrucât preţul va continua să crească. “Fiind prima monedă virtuală şi totodată singura care a dovedit că are puterea de a stoca valori, pentru mine este clar că fisele deţinute trebuie păstrate.”

Kenigsberg a sugerat de asemenea şi că acum este momentul în care toţi ar trebui să cumpere cât de mult îşi permit. Din punctul său de vedere, un preţ de 2500$ ar putea fi mare pentru unii. Peste un an însă ar putea fi considerat un chilipir.

Speculaţiile (nu) au crescut preţul

Marc consideră că speculaţiile există pe orice piaţă, deci nu avea cum să fie acesta motivul principal. Mai degrabă preţurile crescute au acţionat asupra speculanţilor, nu invers. “În condiţiile în care Blockchain-ul este transparent, putem vedea cu toţii starea de fapt a reţelei şi tranzacţiile efectuate. Se poate observa foarte clar creşterea. Chiar dacă se află în competiţie cu alte criptovalute, şi chiar dacă există multe dezbateri despre scalabilitate, bitcoinul este utilizat mai mult astăzi faţă de anul trecut. Aceasta reprezintă dezvoltarea reţelei. Căutările pe Google despre bitcoin sunt la nivel record. Tot mai mulţi comercianţi din ţări diferite încep să accepte plata cu criptomonedă.”

Kenigsberg este de părere că lumea începe să înţeleagă mai bine bitcoinul şi realizează că el reprezintă un instrument de plată de succes. Şi tocmai aceste lucruri fac ca preţurile să crească.

Sursa – Cointelegraph