Curtea judecătorească din Suedia a decis împotriva clienților KnCMiner
Firma de minare de bitcoin KnCMiner a fost dată în judecată de clienți pentru că produsul pe care l-au dezvoltat în 2014, Titan, miner de criptomonede non-bitcoin, a înregistrat întârzieri la furnizare și a avut probleme de hardware. Situația a dus la acuzații de fraudă și prezentare intenționat eronată a produsului, acuzații care au dus la un proces în Suedia.
Curtea judecătorească a decis pe 29 aprilie că reclamanții implicați ar trebui să fie considerați afaceri, nu clienți, o determinare cheie care i-a împiedicată să caute despăgubiri din perspectiva unui client.
”Principalul motiv pentru care am pierdut este pentru că judecătorul a decis că reclamanții nu sunt consumatori. Din acest motiv și pentru că am spus asta, acele mașini pot fi în proprietatea ta pentru a face bani. Iar scopul cumpărării poate fi doar pentru a face bani. Așadar, curtea judecătorească a decis că reclamanții sunt considerați afaceri.” A spus avocatul care îi reprezintă pe reclamanți, Joakim Stringert.
Mai mult, curtea a hotărât ca reclamanții să plătească și cheltuieli de judecată de aproape 93 000$.
Conform spuselor lui Stringert, acesta a spus că nu există un plan imediat pentru a apela la o curte judecătorească superioară din cauza riscului de a pierde și ținând cont că și costurile legale sunt foarte mari.
Mai multe informații aici http://www.coindesk.com/swedish-court-rules-against-kncminer-mining-hardware-customers/
Dezvoltator TOR a fugit din SUA pentru a scăpa de FBI
O dezvoltatoare pentru browserul web criptat TOR a fugit din Statele Unite ale Americii pentru a nu fi nevoită să colaboreze cu FBI-ul într-o investigație a hackingului.
Dezvoltatorul, cunoscută ca Isis Agora Lovecruft, a fost contactat de FBI, care căutau să o facă să apară în fața curții judecătorești pentru a depune mărturie într-o investigație de hacking. În schimb, aceasta și-a strâns lucrurile și a fugit în Germania în luna decembrie.
Lovecruft a fost contactată de agentul FBI Mark W. Burnett, care i-a lăsat cartea de vizită cu un mesaj criptic – ”Te rog sună-mă”. De teamă să nu fie presată să ajute la compromiterea sistemului Tor și să afecteze anonimitatea utilizatorilor, Lovecruft a contactat un avocat, care apoi l-a contactat pe Burnett. În acest moment, cei de la FBI nu au spus dacă ei sunt cei care au contactat-o pe Lovecruft și au refuzat să se întâlnească cu avocatul, spunând că vor să o abordeze direct. La scurt timp, Lovecruft a părăsit țara.
Findația Electronic Frontier Foundation, o organizație nonprofit dedicată asigurării anonimității online și libertății de opinie, a preluat cazul. Conform avocatului, Lovecruft vrea să știe de ce a fost contactată și să se poată întoarce în SUA fără să se teamă pentru siguranța ei.
Mai multe informații aici http://cointelegraph.com/news/tor-developer-flees-us-to-avoid-fbi
Guvernul din Dubai va sponzoriza următoarea conferință despre moneda digitală
Dubai urmează să fie gazda unei conferințe pe tema monedelor digitale luna aceasta, eveniment care vine la scurt timp după ce guvernul a dezvăluit că va susține eforturile blockchain.
Găzduită la hotelul Burj Al Arab, conferința de o zi va prezenta vorbitori atât din partea ecosistemului blockchain dar și din piața bitcoin. Evenimentul este sponsorizat de un centru de inovație fondat de conducătorul Dubaiului.
Printre cei programați să apară se numără Dr. Aicha Bin Bishr, director general al Smart Dubai, un efort public de a susține digitalizarea serviciilor în stat și Saif Al Aleel, care conduce Fundația Dubai Future, care psonsorizează evenimentul și, în general, fundația care susține munca de cercetare tehnologică în Dubai.
Mai multe informații aici http://www.coindesk.com/dubai-host-digital-currency-conference-later-month/
Serviciul poștal american ar putea să-și creeze propria monedă digitală
Serviciul poștal din SUA a lansat noi rapoarte în care descrie cum ar putea ă adopte tehnologia blockchain în operațiunile lor.
Raportul, lansat de Biroul Serviciului Poștal al Inspectorului General sugerează că serviciul ar trebui să ia n calcul tehnologia pentru a crea lanțuri de furnizare, pentru a crea rețele de dispozitive conectate sau chiar pentru a lansa propria monedă digitală.
Raportul OIG publicat astăzi spună că, pe termen scurt, guvernul ar trebui să investească resurse pentru a decide unde se pot face aplicații, punând problema că ”începerea experimentului cu posibilele sale aplicații ar putea aduce beneficii operațiunilor și clienților.”
Mai multe informații aici http://www.coindesk.com/us-postal-service-blockchain-digital-currency/
5 membri ai gărzii naționale din SUA, arestați pentru presupusă țeapă bitcoin
Un grup de membri ai Gărzii Naționale din armata SUA au fost arestați și acuzați că ar fi pus la punct o scheă prin care să cumpere numere de carduri de credit furate, pentru a face cumpărături din mai multe baze militare.
Departamentul de Justiție a spus că cei trei au fost arestați săptămâna trecută, după o anchetă care se desfășoară de la începutul lunii. Aceștia cumpărau cu bitcoin numere de carduri de credit și de debit, apoi foloseau unelte pentru re-codarea benzii magnetice pentru a aplica acele numere furate pe cardurile lor. S-au folosit de ele pentru a cumpăra diferite produse, inclusiv electronice, produse de lux și carduri cadou din lanțul de magazine care operează în bazele militare.
Cei trei riscă ăână la 20 de ani de pușcărie dacă vor fi găsiți vinovați.