Piața cripto, în scădere din nou
După emiterea a 250 milioane de tokenuri Tether luni, Bitcoin a înregistrat o creștere de 200$ în 24 de ore, însă se pare că avântul a avut un termen scurt. În ultimele 24 de ore, BTC a scăzut cu aproape 2%, urmat de celelalte criptomonede de pe piață. Ethereum înregistrează scăderi de aproximativ 5%, iar EOS își menține trendul descendent din cauza problemelor cu care se confruntă rețeaua după lansarea propriului blockchain.
Facebook revizuiește interdicția cu privire la criptomonede
Rețeaua socială a anunțat că revizuiește interdicția generală cu privire la reclamele legate de criptomonede, atfel încât companiile legale, precum exchange-urile, au posibilitatea de a face reclamă pe platformă.
” În ultimele câteva luni, am analizat cea mai bună modalitate de a rafina această politică – pentru a permite anumite anunțuri, dar și pentru a vă asigura că acestea sunt sigure. Deci, începând cu 26 iunie, am actualizat politica noastră pentru a permite anunțurile care promovează criptomonedele și conținutul conex de la companiile pre-aprobate. Vom continua să interzicem anunțurile care promovează opțiunile binare și ofertele inițiale de monede”, a anunțat Facebook Business.
Huobi Pro își suspendă serviciile în Japonia
Exchange-ul Huobi Pro a anunțat că începând cu data de 2 iulie va suspenda serviciile sale pentru cetățenii japonezi, decizie motivată de faptul că platforma nu este autorizată de autoritatea de reglementare FSA din Japonia. HuobiPro este unul dintre cele trei mari exchange-uri originare din China, momentan fiind înregistrat în Seychelles.
Un alt exchange, HitBTC, a anunțat la începutul lunii că se va retrage de pe piața din Japonia din același motiv.
Japonia nu va modifica impozitarea veniturilor provenite din criptomonede
Deși inițial au discutat opțiunea de modificare a sistemului de impozitare a veniturilor provenite din tranzacțiile cu criptomonede, Ministerul de Finanțe din Japonia a renunțat la idee, deoarece ”publicul nu ar înțelege o astfel de modificare” iar ”caracterul internațional” al criptomonedelor ar face o astfel de modificare să pară nedreaptă pentru cei care nu derulează astfel de activități.
În prezent, veniturile din cripto se impozitează în categoria ”alte tipuri de venituri” cu procente între 15 și 55%, în funcție de valoare. Prin comparație, veniturile provenite din dividende și acțiuni se impozitează cu 20%.