Globalizarea și centralizarea industriilor au generat concurență neloială, deoarece marii jucători acaparează cote mari de piață, iar întreprinderile mici care oferă produse sau servicii bune nu dispun de bugetele de publicitate necesare pentru a-și atinge potențialii clienți. Rețelele sociale și-au conceput serviciile în principal pentru a se potrivi afacerilor mari cu bugete mari, eliminând astfel opțiunile de promovare pentru companiile mici.

Ce este FlipNpik

FlipNpik este un proiect creat de Fliptech SAS și este o rețea socială bazată pe blockchain, adaptată pentru mediul de afaceri local, cu un model cooperativ. FlipNpik își propune să fie primul mediu social de colaborare pentru companiile locale, creat pentru a le oferi o mai mare vizibilitate și control asupra identității lor digitale, pentru a obține o poziție puternică în centrul scenei sociale. Operând într-un ecosistem bazat pe blockchain, valoarea va fi generată și distribuită în mod echitabil și descentralizat între toți colaboratorii activi numiți “ambasadori”.

Problema

Firmele mici nu dispun de bugetele de promovare care să le permită să concureze cu marile companii, astfel încât șansele lor de a-și prezenta serviciile potențialilor clienți sunt reduse. Nici măcar rețelele sociale existente, care inițial păreau să reprezinte cea mai bună oportunitate de promovare, nu mai sunt accesibile în prezent.

Soluția

Platforma FlipNpik oferă întreprinderilor locale un avantaj competitiv, contribuind la îmbunătățirea economiei locale și promovarea circuitelor consumului local și responsabil.

Este un ecosistem care stimulează crearea și distribuirea echitabilă a valorii între toți membrii platformei în serviciul întreprinderilor locale. Platforma oferă recompense în tokenuri Flip Social utilizatorilor care contribuie în rețea, care pot fi schimbate pentru diferite bunuri și servicii, încurajându-i să promoveze cu conținut de calitate afacerile cărora le sunt asociați.

Aplicația este disponibilă pe iOS și Android și în curând pe web.

Utilizatorii pot descoperi afacerile locale din vecinătatea lor și pot beneficia de promoții și oferte exclusive.

Tokenul

Tokenul FlipNpik (FNP) este piatra de temelie a modelului economic al ecosistemului FlipNpik. Lansat pe platforma Stellar, FlipNpik este un token de tip utility, care poate fi utilizat pentru achiziționarea de diverse servicii și bunuri pe platformă. Flip Social este un sistem de recompensare dedicat pentru a stimula și a reține utilizatorii pe platformă.

În cadrul perioadei de pre-sale a ICO-ului (care a început în data de 1 mai și va dura până pe 31 iunie) sunt disponibili 350 de milioane de tokenuri FNP.
Criptomonede acceptate: ETH

Prețul tokenului: 3043,5 FNP/ETH

Hard cap 115.000 ETH.

Echipa

Echipa FlipNpik este condusă de Henri Harland, fost director executiv al corporațiilor cotate la bursă pe care le-a construit de la început. Directorul tehnic este Serge Helou, care a lucrat ca dezvoltator de software la Ericsson Canada înainte de a se alătura echipei L’Oréal Canada ca analist de afaceri și manager de proiect. În echipa IT pentru afaceri digitale, a lansat câteva site-uri de comerț electronic pentru diferitele branduri ale grupului, precum și unul dintre primele programe de loialitate online din cadrul grupului. Experiența sa la ajutat să-și dezvolte abilitățile utile în tehnologiile digitale aplicate comerțului cu amănuntul și managementului de proiect. Președintele Richard Marganne, a fost COO (Chief Operating Officer) în centrul companiei Oleosea din Lausanne, înainte de a deveni CEO al Gobet Rütschi.

Concluzia

FlipNpik este o platformă de Social Media de tip Colaborativ pentru întreprinderile locale care operează într-un ecosistem bazat pe tehnologia Blockchain, în care valoarea generată este distribuită în mod echitabil și descentralizat în rândul tuturor colaboratorilor activi. Misiunea principală este de a contribui la îmbunătățirea economiei locale și la promovarea consumului local și responsabil. Mai multe info le gasiti in whitepaper.