Știrile bitcoin din weekend – 01-03 decembrie 2017
{ Știrile bitcoin din weekend }
CME, CBOE și Cantor Fitzgerald lansează contracte bitcoin
Companiile financiare americane CME Group, CBOE și Cantor Fitzgerald au anunțat că vor lansa produse financiare bazate pe criptomonedă începând cu data de 18 decembrie.
Anunțul a fost făcut în permieră de către Comisia de Tranzacții pe Piețele Future (CFTC). Autoritățile au explicat că cele trei companii vor face inițial o listare auto-certificată, după care vor lucra cu agenția pentru a crea standarde legale.
Atât CME cât și CBOE vor oferi contracte future pentru criptomonede, care se vor executa în bani fiat și că nu vor lucra și nu vor ține în custodie bitcoin sau alte criptomonede. CME va folosi o rată de referință creată în parteneriat cu Crypto Facilities. CBOE intenționează să folosească date preluate de la schimbul de criptomonedă Gemini din New York.
Pentru a înțelege de ce companiile nu vor deține bitcoin și ce sunt contractele future citește ghidul nostru complet AICI.
Cantor Exchange, subsidiar alCantor Fitzgerald, va oferi opțiuni binare bitcoin, începând tot cu data de 18 decembrie.
Cu toate acestea , comisarul CFTC Christopher Giancarlo a spus și că produsele nu vor fi în totalitate reglementate. „Participanții la piață trebuie să fie conștienți că piețele fiat care stau la bază și schimburile de bitcoin rămân în mare parte nereglementate. Asupra lor, CFTC are răspundere și autoritate limitată. Ne facem griji pentru volatilitatea prețului și pentru practicile de trading ale participanților la această piață.”
CFTC a mai spus că va fii cu ochii pe piața produselor financiare care au legătură cu bitcoinul și că ar putea să intervină cu timpul cu schimbări de reglementări.
Prețul bitcoin a crescut într-o oră cu 500 de dolari
Duminică, după o zi întreagă în care a stagnat, prețul bitcoin a crescut la noi maxime.
Ieri, în jurul orei 13:00, bitcoinul a avut o creștere abruptă, de la 11 115 la noi maxime de 11655$ în doar o oră. Creșterea înregistrată a fost de aproape 5% .
Cu acest nou puseu, valoarea totală a criptomonedelor a ajuns din nou la aproape 350 de miliarde de dolari, conform datelor de pe Coinmarketcap.
Și alte critpomonede au înregistrat duminică creșteri consistente. Bitcoin cash de exemplu a avut o creștere de 12% de la o zi la alta (a ajuns la 1 621$), iar bitcoin gold a crescut cu aproape 13%, la 340$.
Totuși, nu este clar dacă încrederea în piață poate să împingă prețul în sus cu mult mai mult pe termen scurt, ținând cont că în 2017 am avut o creștere de aproape 1000%. Fără îndoială, toată lumea așteaptă lansarea derivativelor bitcoin pe piețele americane, care ar permite bursei de pe Wall Street să tranzacționeze în baza prețului bitcoin.
Canalele de plată Microraiden implementate pe rețeaua ethereum
S-a lansat o versiune fără fricțiuni a canalelor de plată raiden pe rețeaua ethereum. Activată vineri, lansarea vine la câteva luni după ce µRaiden – cunoscut sub numele microraiden – s-a lansat pentru prima oară pe rețeaua de testare. Microraiden este o versiune mai simplă a rețelei Raiden, care se află încă în lucru. Scopul său este să ofere un mecanism pentru microplăți similar cu rețeaua Lightning a bitcoinului.
La fel ca Lightning, Raiden este o metodă de a scala rețeaua ethereum, construind un strat secundar peste blockchain. Folosind stratul secundar, participanții pot să creeze canale de plată care să le permită să tranzacționeze la costuri mai mici, fie că trimit ether sau jetoane compatibile ERC-20.
Banca centrală franceză avertizează utilizatorii în legătură cu riscurile bitcoin
Directorul băncii centrale din Franța a avertizat investitorii în legătură cu riscurile investițiilor în bitcoin.
Francois Velleroy de Galhau, guvernator al băncii centrale din Franța a spus că activele „speculative” nu sunt o monedă și nici măcar „o criptomonedă”, conform publicației The Independent.
În discursul său de la un eveniment din China, Villeroy a continuat prin a spune că „valoarea și volatilitatea extremă nu are o bază economică, și că [monedele digitale] nu sunt responsabilitatea nimănui”
Banca centrală sfătuiește traderii să nu cumpere bitcoin și dacă o fac să își asume riscurile.
Săptămâna aceasta, și Vitor Constancio, vice-președinte al Băncii Centrale Europene, a spus că investitorii își asumă riscuri cumpărând bitcoin la prețurile mari de acum.
Știrea vine într-o perioadă în care presa mainstream a publicat articole entuziaste despre prețul bitcoinului, care a ajuns la maxime de 10 -11 000 de dolariîn săptămâna care a trecut.
Creșterile uimitoare de preț au făcut ca mai multe persoane cu influență de pe piața financiară să spună despre bitcoin că se află într-o bulă.
La fel ca alte bănci centrale, banca franceză s-a arătat pe de altă parte interesată de tehnologia blockchain din spatele bitcoinului.