Vlad Nistor publică update cu privire la fondurile clienților Coinflux

CEO-ul exchange-ului românesc Coinflux, Vlad Nistor, a publicat un update cu privire la situația fondurilor clienților. Acestea sunt în prezent blocate de procesatorul de plăți Mistertango la ordinul autorităților din Lituania.

Nistor a declarat că procesul său este programat pe 15 iunie 2020 și că se estimează că va dura aproximativ trei săptămâni. După încheierea acțiunii legale, situația fondurilor clienților va fi clarificată și retragerile vor putea fi procesate.

Vlad Nistor a fost arestat în decembrie 2018, fiind acuzat de înșelăciune de către autoritățile americane. De atunci, activitatea exchange-ului Coinflux a fost suspendată și fondurile clienților au fost înghețate.

Mike Novogratz: XRP va avea rezultate proaste și anul acesta

Într-o conferință ce a avut loc în Florida săptămâna trecută, Mike Novogratz a susținut că XRP va continua să aibă rezultate slabe și anul acesta. În opinia sa, problema este că firma Ripple deține un procent prea mare de XRP, ceea ce scade încrederea investitorilor.

Suma totală de XRP în circulație este de 100 de miliarde de tokenuri. Compania Ripple a deținut 80 de miliarde, din care a vândut treptat până la nivelul actual de 56 de miliarde Xrp. Dintre acestea, 48,9 miliarde sunt în plasament și compania nu le poate atinge.

Novogratz a asociat XRP cu situația în care o companie își vinde continuu acțiunile.

La rîndul lor, un reprezentant Ripple a declarat pentru Coindesk:

“XRP este un activ digital. Nu este similar cu acțiunile, deoarece nu oferă nicio participație în Ripple sau nicio altă companie. În al doilea rând, XRP are utilitate legitimă pentru plăți. Companii precum MoneyGram, Bitso și altele utilizează XRP în producție prin intermediul RippleNet.“

În 2019, XRP a pierdut 46,3 la sută din valoarea sa. În cadrul conferinței de la Orlando, Novogratz a sugerat că tendința poate continua:

“XRP a scăzut semnificativ anul trecut. Cred că va avea o performanță similară în acest an și este doar din cauza ofertei.”

În prezent, XRP se tranzacționează cu 0.27$ și a înregistrat o creștere de 27% anul acesta.

District Blockchain și accelerator de blockchain pentru start-up-uri în India

„Districtul Blockchain” al guvernului de stat indian din Telangana are acum un accelerator dedicat pentru startup-urile Blockchain

Statul indian Telangana a lansat un accelerator de blockchain, în colaborare cu Tech Mahindra. Startup-urile selectate vor susține idei inovatoare și vor fi îndrumați de experți ai guvernului Telangana, Tech Mahindra, Centrul pentru Dezvoltarea Calculelor Avansate al Ministerului Electronicii și Tehnologiei Informației și IIIT Hyderabad.

„T-Block Accelerator” este programul de accelerare inaugural pentru nou-creat district Blockchain Telangana. IBC Media, o companie de management al inovației, va gestiona acceleratorul.

Site-ul de știri local The Hindu Business Line a raportat:

”Aproximativ 25 de startup-uri vor fi incluse în programul accelerator. Dintre acestea, cinci vor fi selectate pentru următoarea fază de mentorat.”

Programul va dura patru luni și va spprijini eforturile start-up-urilor de a obține investiții pentru a-și dezvolta proiectele.

Lazarus Group a reușit să fure 7 milioane de dolari de la exchange-ul DragonEx din Singapore

Echipa nord-coreeană de hacking Lazarus Group a vizat mai multe exchange-uri cripto anul trecut, conform Chainalysis. Unul dintre atacuri a implicat crearea unui site și trading bot realist, care a fost oferit angajaților exchange-ului DragonEx.

În martie 2019, hackerii au furat aproximativ 7 milioane de dolari în diverse criptomonede de la platformă. Lazarus Group a folosit un atac sofisticat de phishing, prin crearea unui site realist și prezența social media pentru o companie falsă numită WFC Proof. Presupusa companie a creat Worldbit-bot, un bot de tranzacționare care a fost apoi oferit angajaților DragonEx.

Deși software-ul semăna cu un bot de tranzacționare real, acesta conținea programe malware care puteau deturnă computerul infectat. În cele din urmă, software-ul a fost instalat pe o mașină care conținea cheile private ale portofelului online al DragonEx, permițând hackerilor să fure fondurile.

CryptoZZ