Adam Back, care este la conducerea startup-ului Blockstream, a sugerat că în viitor va avea loc o inversare a valorii între Bitcoin și aur.

Ideea a fost lansată de Bobby Lee, fratele creatorului Litecoin și fondatorul exchange-ului BTCC. Acesta a afirmat pe Twitter:

”În această piață de urși pentru #Bitcoin, merită să reamintim tuturor că BTC este în continuare doar 1%  din valoarea #Gold: 80 miliarde USD vs 8 trilioane $. Aurul are o valoare de 100 de ori mai mare decât Bitcoin astăzi! Care va fi raportul în 10-20 de ani? O să se inverseze, cu Bitcoin valorând mai  mult?”

În replica sa, Adam Back a susținut:

”Asta este adevăratul flippening @bobbyclee! Personal consider că în anii următori este posibil ca Bitcoin să ajungă la 250-500k / BTC. Bitcoin este aurul digital, competitorul rezistent la cenzori și banii digitali nativi de pe Internet.”

Așadar, Adam Back spune că este “plauzibil” ca prețul BTC să ajungă undeva între 250.000 și jumătate de milion de dolari în următorii ani. El a oferit această perspectivă într-o perioadă în care Bitcoin a ajuns la 4500$. Indicatorii tehnici, precum GTI Global Strength, arată că Bitcoin este oversold în prezent.

Potrivit Blockchain.com, numărul de BTC aflați în circulație este de aproximativ 17.374, 775.

Depozit de valoare sau monedă de tranzacție

Un raport recent al gigantului de audit KPMG sugerează că Bitcoin încă nu a ajuns la stadiul de depozit de valoare sau numerar. Singurul mod în care acest lucru se poate întâmpla este printr-o participare instituțională mai mare pe piață.

Alții, cum ar fi pionierul blockchain Jeff Garzik, un coder timpuriu pentru rețeaua Bitcoin, nu este de acord. Garzik a declarat recent pentru Bloomberg:

“[Bitcoin] nu a evoluat în direcția plăților cu volum mare, scopul pe care i l-am alocat foarte devreme. Inițial am încercat să convingem comercianții să accepte Bitcoin. Dar pe partea magazinului de valoare este fără îndoială un succes.”

Perfect Crypto Storm

Insistența lui Back, că stelele se vor alinia în cele din urmă pentru cripto, sugerează că scăderea pe piețele cripto se va dovedi a fi un fenomen pe termen scurt. Aceasta a avut loc ca urmare a unei furtuni perfecte pe care nici cei mai pricepuți strategi de piață nu ar fi putut-o prezice.

SEC și-a tras linia în nisip pentru ICO, ceea ce, la rândul său, a dus, în mod aparent, la vânzarea de panică în rândul acestora.

Între timp, războiul de hash al Bitcoin Cash a alimentat, de asemenea, lipsa de încredere.

Concentrarea pe evoluția pe termen lung pentru prețul BTC este probabil o idee bună. Asta având în vedere că previziunile pe termen scurt s-au dovedit inexacte.