Analiza tehnică de preţ nu reprezintă sfat financiar. Consultaţi un expert înainte de a face investiţii.

Momente cheie pentru preţul bitcoin

Analiza tehnică de preţ — Preţul bitcoin pare să aibă un start slab în 2018. Preţul face deocamdată o consolidare. A format maxime mai joase în ultima perioadă şi s-a oprit la o linie de suport de 12 500 de dolari, creând o structură de triunghi descendent.

Preţul coincide şi cu umărul drept al structurii “cap şi umeri”, care semnala o reversie de trend. Deocamdată, preţul bitcoin se consolidează şi se află în interiorul unei structuri triunghiulare. Umează ca preţul să aleagă în ce direcţie se îndreaptă la început de an.

Semnale ale indicatorilor tehnici

Mişcarea medie simplă pe 100 de zile se află deasupra celei pe termen lung, pe 200 de zile, dacă privim graficul pe patru ore. Aşadar, cea mai uşor de spart rezistenţă este cea superioară. Acest indicator arată că preţul ar putea să îşi reia creşterea.

Cu toate acestea, distanţa dintre mişcările medii se îngustează şi indică faptul că este probabil să vedem o intersecţie a celor două oscilatoare. În acest caz, momentumul urşilor ar putea să revină şi să facă posibilă o străpungere a liniei de suport.

 

Structura de triunghi are o înălţime de aproximativ 700 de dolari. Aşadar, şi scăderea ar putea să aibă aceeaşi înălţime. Mişcările medii se apropie de vârful triunghiului şi adaugă un strat suplimentar la rezistenţă, în caz că taurii încearcă să împingă preţul mai sus.

Stocastica este în scădere, ceea ce înseamnă că vânzătorii au în continuare control asupra pieţei. Chiar şi aşa, o s-a format deja o intersecţie în zona superioară aşadar oscilatorul ar putea să îşi continue la un moment dat creşterea.

Cifra RSI este de asemenea în creştere, iar preţul bitcoin ar putea să ia aceeaşi cale.

Factorii pieţei

Dolarul are parte de o perioadă bună la început de an. Pachetul de reforme ale sistemului de taxare în SUA a fost adoptat şi traderii aşteaptă o creştere a ratelor federale anul acesta.

Bitcoinul nu a reuşit să îşi susţină creşterea peste 20 000 de dolari. Spre final de an traderii şi-au încasat profiturile, după ce perioada de entuziasm care a început cu listarea contractelor future la CBOE şi CME a trecut. Se pare că şi Korea de Sud face mutări să descurajeze tranzacţiile bitcoin, iar acest lucru a avut efecte negative asupra criptomonedei. Pieţele asiatice domină în continuare în acest moment activităţile pieţei per total.