Antreprenorul Kim Dotcom, antreprenor cunoscut drept creatorul MegaUpload, recomandă achiziționarea de criptomonede deoarece valoarea dolarului american se va prăbuși în viitorul apropiat.

Cunoscut drept un susținător al criptomonedelor, Kim Dotcom a reiterat pe Twitter opinia sa că economia americană este în declin. Odată cu creșterea deficitului bugetar al Statelor Unite, Dotcom este de părere că valutele fiat se vor deprecia masiv:

”Credeți-mă. Cumpărați criptomonede și aur. Dolarul american se va devaloriza masiv. Odată cu decăderea economică a SUA toate valutele fiat se vor prăbuși. Vor veni vremuri dificile, dar totul va fi ok dacă vă creați economii în bunuri alternative”

scrie acesta.

Antreprenorul Kim

Se referă la noua inițiativă legislativă americană care va genera o creștere a deficitului bugetar american cu 20%. Se apreciază că datoria națională a Statelor Unite va depăși 21.3 trilioane de dolari.

Kim Dotcom este implicat în mai multe proiecte bazate pe criptomonede. De exemplu, proiectul Bitcache încorporează un portofel Bitcoin, iar în prezent lucrează la o nouă platformă de content sharing denumită K.im.

Pentru acest ultim proiect, considerat versiunea 2.0 a Megaupload, Kim Dotcom a anunțat că în septembrie va derula un ICO. Viitoarea platformă va permite monetizarea de conținut și va încorpora plata cu Bitcoin.

Antreprenorul este o personalitate controversată atât în SUA, cât și în comunitatea cripto. Proiectul MegaUpload a fost închis în 2012 iar Kim a fost acuzat de încălcarea drepturilor de autori, spălare de bani și fraudă.

În prezent se află în curs procesul de extrădare către autoritățile din SUA, Kim și ceilalți colaboratori MegaUpload aflându-se în prezent în Noua Zeelandă.

În comunitatea cripto, inițial s-a remarcat ca un susținător al Bitcoin, promovând BTC în comunitatea de fani MegaUpload. În noiembrie 2017, unele comentarii de promovare a Bitcoin Cash au provocat critici din partea publicului.

De atunci, Kim Dotcom a încercat să se mențină neutru, promovând criptomonedele în ansamblu.