Comunitatea Ethereum discută posibilitatea de a rezolva tranzacțiile către adrese greșite

Unii membri ai comunității Ethereum au propus implementarea unei soluții pentru rambursarea utilizatorilor care au transferat criptomonede la o adresă greșită. Este vorba despre crearea unei organizații autonome specializate descentralizate (DAO). În cazul în care diferența dintre adresa corectă și cea gresită ar fi de maxim trei caractere incorecte, ETH ar putea fi returnat expeditorului.

Tranzactioneaza Ethereum folosind LDV Bank!

Propunerea a apărut după ce un utilizator a solicitat ajutor din partea comunității r/Ethfinance pe Reddit după ce a a pierdut 40 ETH. El a introdus un caracter alfanumeric greșit în adresa portofelului de primire.

Utilizatorul Reddit SrPeixinho a propus crearea unui DAO care să verifice situația și să returneze criptomonedele trimise greșit. În prezent, subiectul este dezbătut, dar nu a fost luată o decizie oficială.

Halvingul stimulează activitatea pe bursele de derivative cripto precum CME

Imediat după halvingul din 11 mai volumul zilnic de tranzacționare a opțiunilor pe CME a sărit la 17 milioane de dolari. Conform datelor Skew, pe 6 mai volumul ajunsese la 9,9 milioane de dolari. De atunci, volumele au continuat să crească.

Marți, CME a stabilit un nou record de 30 de milioane de dolari, care a fost depășit în ziua următoare cu 40 de milioane de dolari. Bursa a înregistrat, de asemenea, o creștere a interesului deschis de peste 270% în ultimele șapte zile.

Chiar și cu activitatea intensă, bursa CME a reprezentat doar 17% din volumul total de tranzacționare de derivate cripto. Peste 70%, sau 149 milioane dolari, au provenit de la Deribit, care a înregistrat de asemenea o creștere semnificativă a volumelor.

Un motiv al activității intense pe bursele de derivative a fost volatilitatea prețului Bitcoin. Weekenedul trecut, criptomoneda a scăzut brusc de la aproape 10.000$ la 8.000$ și în prezent se tranzacționează în jurul valorii de 9700$.

Asociația Libra adaugă trei noi membri

Asociația Libra adaugă trei noi membri, printre care se numără Temasek, unul dintre cele două vehicule de investiții deținute de guvernul din Singapore. Celalate două companii au fost Paradigm, co-fondată de veteranul Coinbase Fred Ehrsam și Slow Ventures. În prezent, Asociația Libra are 27 de organizații în consiliul de conducere.

Adăugarea Temasek explică motivul pentru care dolarul din Singapore a figurat în planurile Libra încă de la început. Temasek gestionează active de 216 miliarde de dolari pentru guvernul din Singapore și a arătat anterior un interes deosebit pentru tehnologia blockchain.

Tehnologia Blockchain poate juca un rol transformator în rețelele de plăți prin îmbunătățirea eficienței costurilor, crearea de noi oportunități de afaceri și accelerarea incluziunii financiare. Ca parte a eforturilor noastre pentru a înțelege mai bine impactul său pe diferite fronturi, colaborăm cu agenții și companii guvernamentale pentru a explora și a avansa utilizarea sa”,

a declarat Chia Song Hwee, director general adjunct al Temasek.

Fondatorul DigiByte renunță la conducerea proiectului

Jared Tate, fondatorul DigiByte, a anunțat că renunță la funcția de conducere a proiectului, motivând decizia prin „lăcomia” culturii cripto. Decizia sa a apărut după ce DigiByte a crescut cu 900% în aproximativ șase săptămâni.

Tate a acuzat comunitatea cripto că a devenit „cooptată și erodată de lăcomie” și că ”valorile originale ale acestei industrii au dispărut”.

„Pentru 90% dintre oameni contează doar să încaseze profituri atunci când o criptomonedă explodează. Este o forță primordială. Înțeleg. Dar în fiecare zi văd că această tehnologie este folosită pentru a-i îmbogăți pe cei puțini în detrimentul binelui pe termen lung al multora”,

a declarat Tate.

El susține că nu va părăsi proiectul complet, ci se va concetra pe construirea de aplicații comerciale open source și independente bazate pe tehnologia DGB.

Digybyte a avut o evoluție excelentă în ultimele două luni, crescând de la 0.002$ la 0.026$. În prezent, criptomoneda se tranzacționează la aproximativ 2 cenți și are un market cap de peste 260 de milioane de dolari.

CryptoZZ