După cum am mai anunțat, în ultima perioadă bitcoinul se află în atenția media. Din ce în ce mai mulți investitori bogați se declară pro-bitcoin.

Magnatul Mark Cuban, interesat de bitcoin

Săptămâna aceasta omul de afaceri și-a manifestat pe Twitter interesul pentru bitcoin. Contul lui este urmărit de 7 milioane de oameni, ceea ce înseamnă că spusele lui au avut ceva rezonanță. Cuban este un celebru om de afaceri din S.U.A., patron al echipei de baschet Dallas Mavericks și acționar la multe companii. Printre ele se numără nume mari ca Magnolia Pictures, Dropbox, sau AXS Television. Miliardarul este de asemenea și gazdă a show-ului Shark Tank difuzat de NBC.

În anul 2014, Cuban declara în cadrul unui interviu că el nu a investit în bitcoin. “Nu am investit încă în bitcoin. Nu m-am decis asupra lui.” Spre finalul aceluiași an, Cuban a mai declarat către USA Today că el consideră că bitcoinul este extraordinar ca și tehnologie de criptare, dar din punct de vedere valoric nu va fi ceva de viitor. În opinia lui, băncile nu vor permite ca bitcoinul să se dezvolte ca monedă:

“Privit ca un mecanism contabil de transferuri digitale, bitcoinul este unic și are oportunități mari de dezvoltare. Însă ca monedă, nu cred că are vreo șansă pe termen lung.”

Cuban își îndeamnă fanii spre bitcoin 

În orice caz, Cuban a transmis presei că poziția lui față de bitcoin nu este bătută în cuie. Întrebat fiind dacă ar lua în considerare o investiție în criptomonedă, el s-a eschivat de un răspuns ferm: “Jurații nu s-au întors – va trebui să mai așteptăm puțin și să vedem ce urmează.”

Acum se pare că miliardarul s-a decis totuși. Pe 6 iunie, dată la care bitcoinul a depășit valoarea de 2900$, Cuban s-a adresat celor 7 milioane de fani pe care îi are pe Twitter: “M-am dat de partea bitcoinului și vă recomand și vouă să faceți la fel!”

Ulterior postării, investitorul a transmis că el crede că momentan moneda se află într-o bulă, însă nu știe când și dacă aceasta se va sparge. “Cred că Blockchain-ul este foarte valoros, iar în viitor el va fi la baza majorității tranzacțiilor. Sistemul de sănătate, finanțele etc. – toate îl vor folosi,” a mai adăugat Cuban.

Big Name Investors and Socialites are Telling Their Followers About Bitcoin

În timp ce bitcoinul continuă să se dezvolte, mass media și investitorii își afirmă tot mai mult susținerea. Recent, John Bollinger, inventatorul indicatorului de analiză financiară Bollinger Bands, a vorbit despre bitcoin în fața celor 11.000 de fani pe care îi are pe Twitter. Pe lângă el, şi jucătorul profesionist de poker Dan Bilzerian le-a transmis celor 22 de milioane de followeri de pe Instagram faptul că săptămâna trecută a plasat o investiţie în bitcoin. În plus, Mark Cuban nu este singurul patron din NBA interesat de moneda digitală. Chamath Palihapitiya, proprietarul echipei Golden State Warriors, a declarat pentru cei 67.000 de fani de pe Twitter faptul că criptomoneda reprezintă “ultima formă de asigurare împotriva autocraţiei.”

Sursa – News.bitcoin.com