Banca braziliană BTG Pactual și-a anunțat intenția de a lansa o ofertă inițială de tokenuri security bazate pe proprietăți imobiliare. Acest proiect va fi implementat în colaborare cu Gemini Trust Company, prin utilizarea criptomonedei stabile Gemini dollar.

BTG Pactual planifică să strângă 15 milioane de dolari, ce vor fi ulterior investiți pentru renovarea unor proprietăți din orașele Rio de Janeiro și Sao Paulo.

Prin vânzarea ulterioară a acestor proprietăți, banca va obține lichiditatea necesară pentru sprijinirea tokenurilor. Investitorii vor putea astfel să obțină profituri ulterioare, în funcție de evoluția prețului acestora.

Tokenul va fi denumit ReitBZ (RBZ) și va fi disponibil pentru achiziție de către investitorii internaționali interesați de piața imobiliară din Brazilia.

Directorul BTG Pactual, Roberto Sallouti, a declarat:

“Tehnologia asociată cu această ofertă ne permite să fim un pionier în furnizarea accesului la clasele de active care, din punct de vedere istoric, au fost dificil de accesat de către investitorii retail la nivel mondial. Explorăm în mod constant modalități inovatoare de promovare, democratizare și încurajare a dezvoltării piețelor financiare și de capital “.

Parteneriat cu Gemini

Pentru vânzare, BTG Pactual colaborează cu Gemini Trust Company, fondată de gemenii Winklevoss.

ro.exchange

Investitorii vor putea utiliza criptomoneda stabilă Gemini Dollar pentru a primi capital de investiții și a distribui dividende pe blockchain-ul Ethereum.

Piața imobiliară din Brazilia, afectată de recesiune

Banca BTG Pactual dorește să combată efectele recesiunii economice asupra pieței imobiliare cu ajutorul criptomonedelor. Multe proprietăți din orașele Rio de Janeiro și Sao Paulo au ajuns să fie deținute de bănci după ce cetățenii nu au reușit să își plătească creditele ipotecare.

Pentru a-și recupera banii, BTG Pactual dorește să acceseze piața investitorilor internaționali prin intermediul vânzării de tokenuri security.

În prezent, nici Brazilia, nici Statele Unite nu au încă structura legală necesară pentru a facilita acest tip de investiție. Din acest motiv, tokenul ReitBZ va fi disponibil doar pentru investitori internaționali.

Banca a declarat că achiziționarea tokenului se va putea face după respectarea procedurilor KYC/AML.

“Tokenizarea activelor reale reprezintă un pas important în evoluția cripto-economiei. Colaborarea cu BTG Pactual prin oferirea dolarului Gemini ca bază de dezvolatre a tokenului ReitBZ ajută la dezvoltarea industriei în direcția cea bună “,

a declarat Tyler Winklevoss, CEO al Gemini.