Banca Centrală din Bahrain i-a acordat unui furnizor de tehnologie Blockchain, Belfrics Global, o licență de tip sandbox pentru a deschide și a administra un schimb de criptomonede în națiunea Golfului Arabic.

Ca atare, se spune că Belfrics a devenit prima companie care a primit un mandat oficial pentru a deschide un schimb de criptomonede în Orientului Mijlociu.

Acordarea licenței ‘sandbox’

Furnizorul de tehnologie cripto din Malaezia, Belfrics Global, a primit un mandat din partea Băncii Centrale din Bahrain pentru a deschide un schimb de criptomonede în țară. Prin această aprobare, compania Belfrics va avea acces la tranzacții cu monede digitale în valoare de 50 miliarde de dolari.

Directorul executiv al companiei Belfries Global, Praveen Kumar Vijayakumar, a primit cu bucurie această licență “sandbox”, declarând: “Suntem încântați să primim această aprobare de la Banca Centrală din Bahrain (CBB), deoarece oferă acces la o piață de tranzacții cu monede digitale de 50 de miliarde de dolari numai în regiunea MENA.

Aceasta este doar una din licențele pe care ne-am propus să le obținem în 2018. Bahrain este o regiune ideală pentru a ne prezenta sistemele noastre de plăți bazate pe criptomonedă și, cu ajutorul CBB și a altor bănci centrale, vom putea implementa soluții de management al identității folosind Blockchain-ul Belrium”.

Jabeer KM, unul din directorii companiei Belfrics, a descris aprobarea ca “un început perfect pentru anul 2018”, adăugând că:

“De asemenea, colaborăm îndeaproape cu băncile centrale din Africa, Orientul Mijlociu și Asia pentru a reglementa criptomoneda, folosind Blockchain-ul nostru, numit Belrium”.

Belfrics dezvoltă operațiunile internaționale

Guvernul din Bahrain a afirmat într-un anunț că dorește să elaboreze o legislație privind “sandbox-ul”. Pe lângă acest anunț, Khalid Al Rumaihi, directorul executiv al Consiliului de Dezvoltare Economică din Bahrain, a exprimat dorința țării de a emite obligațiuni prin intermediul tehnologiei de distribuire a registrelor. Această mișcare a fost percepută ca fiind menită să continue efortul Bahrainului de a deveni centrul activității fintech din acea regiune, în ciuda populației mici a națiunii.

Înființată în 2014, compania din Kuala Lumpur operează în prezent în Singapore, India, Kenya, China, Indonezia, Malaesia, Dubai și Hong Kong. Aceasta se ocupă de furnizarea de POS-uri și alte tehnologii de plată comercianților care doresc să accepte criptomoneda ca metodă de plată.