O companie fintech din China a lansat un consorțiu global de investiții care va crea o banca digitală.
Cao Tong, președintele Hande Financial Technology Holdings Co., Ltd. (HDFH) din Shenzhen, a făcut anunțul în cadrul evenimentului China International Import Expo (CIIE) din Shanghai.

În cadrul unui discurs pe tema „Oportunități de investiții globale pentru băncile digitale din China”, Tong a spus:

”Pe baza acumulării de experiență a investitorilor în sectorul financiar, fondul intenționează să investească și să creeze o bancă digitală majoră. Planul este de a construi un blockchain global al băncilor digitale. Primul pas este să investim și să ducem tehnologia digitala intr-o bancă. Al doilea pas este construirea unui consorțiu global bancar digital, cu banca digitală ca nod principal.”

Alte părți implicate în proiect sunt Yillion Bank și Zhongguancun Private Equity & Venture Capital Association (ZVCA). Fondul va avea o valoarea de aproximativ 1 miliard de dolari, cu o fază de investiții de șase ani și o fază de ieșire de doi ani.

Consorțiu blockchain digital bancar

Reprezentantul HDFH a explicat:

”Fondul împuternicește țintele prin investițiile în transformarea fintech. În același timp, construiește un consorțiu blockchain digital bancar, generând valoare pentru băncile participante.”

Yillion Bank de exemplu este una dintre cele patru bănci ce funcționează pe internet în China. Recent, banca a primit aprobare guvernamentală pentru a lansa credite online.

Luna trecută, președintele Chinei a îndemnat țara să accelereze adoptarea tehnologiei blockchain pentru revoluționarea sistemelor financiare.

Au circulat de asemenea zvonuri că Banca centrală a Chinei se pregătește să lanseze propria monedă digitală, e-yuanul. Reprezentanții instituției au declarat oficial că proiectul este încă în faza de cercetare și că nu a fost stabilită o dată de lansare.

CryptoZZ