Rivalii IBM și Oracle colaborează pentru a facilita interoperabilitatea între blockchain-urile proprii

Dezvoltatorii Oracle au anunțat la Forumul Global Hyperledger din Arizona că lucrează la interoperabilitate cu blockchain-ul IBM.

Cei doi giganți IT au ajuns la concluzia că firmele care folosesc una dintre soluțiile lor blockchain ar fi interesate să poată comunica cu alte rețele.

„Am făcut testări complete cu IBM și SAP. Practic, echipele de la cele trei companii au derulat teste încrucișate pe rețea ”,

a declarat managerul de produs de la Oracle într-un interviu.

„Deci, dacă cineva vine și spune că dorește să ruleze o rețea pe Oracle, dar au unii membri a căror preferință este să fie pe IBM, putem să le arătăm procesul care este testat și certificat”.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

Practic, interoperabilitatea prespune ca nodurile blockchain să fie difuzate atât pe IBM cloud cât și pe Oracle. De asemenea, deschide ușa către conectarea consorțiilor de firme grupate pe cele două platforme.

Aspectele tehnice includ schimbul de informații între rețele într-un format pe care cealaltă parte îl poate digera.

„Obiectivul pe termen lung ar trebui să fie crearea unei interfețe de utilizator simple pe care să poți face clic și să o configurezi. Dar deocamdată am testat parcurgerea și conectarea manuală ”,

a spus reprezentantul Oracle.

Oracle și IBM au lansat de exemplu două consotții masive pentru industria de shipping – Global Shipping Business Business (GSBN) și TradeLens. Armonizarea acestor proiecte construite pe Hyperledger Fabric are o valoare potențial enormă pentru jucătorii din industrie.

Bitcoin.com oferă opțiunea de achiziționare de bilete la loterie cu Bitcoin și BCH

Bitcoin.com a realizat un parteneriat recent cu Bravio Technologies Limited și a lansat platforma Lottery.Bitcoin.com . Acesta permite utilizatorilor să achiziționeze bilete la cele mai populare loterii la nivel mondial. Biletele pot fi achiziționate utilizând BTC și BCH ca metode de plată.

Pentru a achiziționa biletul, este necesară crearea unui cont și asocierea unui portofel cripto. După efectuarea plății, o echipă de distribuitori locali care lucrează cu platforma va achiziționa biletele și o copie scanată va apărea în contul utilizatorului. Platforma lottery.bitcoin.com va anunța, de asemenea, utilizatorii în cazul în care vor câștiga.

Opțiunea de achiziționare de bilete la loterie cu Bitcoin și BCH este valabila la urmatoarele loterii: EuroJackpot, EuroMillions, UKLotto și PowerBall din SUA.

Blockchain.com anunță servicii de împrumut contra criptomonedelor deținute

Platforma Blockchain.com a anunțat serviciul ”Borrow”, care permite utilizatorilor să se împrumute contra Bitcoin deținut în portofel. Compania a anunțat că împrumuturile sunt disponibile imediat după ce garanția este pusă la dispoziție și vor fi plătite într-o criptomonedă stabilă. Deși nu a specificat în ce monedă vor fi plătite împrumuturile, Blockchain a adăugat suport pentru PAX anul trecut.

Împrumuturile au devenit un sector în creștere rapidă în industria criptomonedelor. Companii precum Binance, Babel și BitGo oferă deja acest serviciu pentru clienți.

Securitize lansează platformă de finanțare pentru imobiliare în Japonia

Platforma de tokenuri security Securitize a anunțat un parteneriat cu firma LIFULL din Tokyo pentru a oferi servicii de finanțare în domeniul imobiliarelor. Conform comunicatului de presă, colaborarea a reușit să demonstreze că tehnologia blockchain și titlurile digitale sunt instrumente de crowdfunding foarte eficiente pentru piața imobiliară japoneză.

Noua platformă are scopul de a revitaliza casele abandonate din regiunea rurală a Japoniei. Conform evaluărilor realizate de autorități, există peste opt milioane de locuințe abandonate în „sate fantomă” ca urmare a tendinței masive de urbanizare în țara asiatică.

Securitize și LIFULL speră ca, prin facilitarea finanțării achizițiilor și renovărilor, vor atrage o gamă largă de persoane interesate să intre pe piața imobiliară din Japonia.

CryptoZZ