Rețeaua socială Line din Japonia a anunțat că va oferi servicii de tranzacționare a criptomonedelor în țara de origine. Compania a obținut aprobare de la Asociația Exchange-urilor de Monede Virtuale din Japonia pentru a oferi acest serviciu din aprilie 2020.

Line a lansat propria criptomonedă denumită Link în 2018, dar legislația japoneză nu a permis tranzacționarea acesteia în Japonia și SUA.

De atunci, compania a lansat propriul exchange cripto numit BITBOX, disponibil la nivel internațional cu excepția Japoniei și SUA. Exchange-ul se situează pe locul 120 conform CoinMarketCap. Marea majoritate a volumului de tranzacționare zilnic de 7,6 milioane de dolari a platformei a fost formată din Bitcoin și Ethereum.

Anul trecut, Line a lansat un alt exchange in Japonia numit Bitmax, care este integrat în aplicația de mesagerie a companiei. Pe Bitmax, utilizatorii pot tranzacționa Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash și Litecoin.

Rețeaua socială Line la fel ca si Telegram si Facebook

Aplicația de mesagerie are peste 81 milioane de utilizatori în Japonia și 700 de milioane la nivel internațional.

Deocamdată, compania nu a oferit detalii concrete în legătură cu noile servicii.

Cu toate acestea, demersul său de integrare a criptomonedelor face parte din trendul general al rețelelor sociale.

Atât Telegram, cât și Facebook încearcă în mod activ să-și lanseze propriile monede. Ambele proiecte au avut dificultăți cu autoritățile. Rețeaua de socializare rusă a reușit să strângă peste un miliard de dolari pentru criptomoneda sa, dar lansarea a fost întârziată. Autoritățile americane au blocat distribuirea tokenurilor GRAM pe motiv că sunt securities vândute ilegal.

Proiectul Libra al Facebook a avut și mai multe probleme. Presiunile autoritățile au determinat o serie de fondatori să părăsească asociația Libra. În plus, guvernele din numeroase țări și-au exprimat opoziția pentru proiect. În prezent, nu este clar când și dacă va fi lansată criptomoneda stabilă Libra.

CryptoZZ