Topul exchange-urilor lansat în iunie de CryptoCompare a fost extins la 160 de platforme, față de cele 100 incluse inițial. Conform acestei clasificări, Binance cade din top 10, ajungând abia pe locul 12.

Criteriile folosite de CryptoCompare nu iau în considerare volumele de tranzacții, deoarece acestea pot fi modificate artificial. În schimb, ia în considerare criterii precum utilizarea serviciilor de custodie pentru criptomonedele clienților sau asigurarea în caz de furt.

Conform acestui top, pe locul întâi se clasează Gemini, urmat de itBit, Coinbase, Kraken și Bitstamp.

Binance cade din top 10 din cauza hack-ului din mai

Revizuirea topului exchange-urilor a fost realizată după ce CryptoCompare a introdus criteriul ”recent hacks”. În mai, Binance a fost victima unui furt de peste 7.000 de Bitcoin, în valoare de peste 41 milioane de dolari la acel moment. Pierderile au fost acoperite din fondul de asigurare SAFU al platformei, astfel încât utilizatorii și-au recuperat banii.

Cu toate acestea, Binance a căzut de pe poziția 8 din topul din iunie pe poziția 12 în prezent.

Criterii calitative, nu cantitative

Charles Hayter, co-fondatorul și CEO-ul CryptoCompare, a declarat că firma de analiză a preferat să utilizeze criterii calitative pentru clasificarea exchange-urilor. Criteriul volumelor, în opinia sa, este prea ușor de manipulat prin wash trading și alte metode similare.

Cele 160 de platforme sunt clasificate pe baza a opt criterii, printre care se numără legalitate, gestionarea datelor, monitorizarea tranzacțiilor și calitatea pieței. Noile secțiuni de securitate și rapoarte negative, introduse recent, includ date cu privire la flash crashes, scurgeri de date și hack-uri.

Clasamentele revizuite au constatat că doar 8% dintre platforme folosesc un furnizor de custodie pentru activele utilizatorilor. Doar 4% din exchange-uri oferă asigurare în caz de hack.

Evaluarea corectă a activității din industria cripto a devenit o prioritate pentru multe companii de analiză. De exemplu, Bitwise a realizat un top al exchange-urilor care raportează volume reale, după ce a descoperit că volumele de tranzacții erau umflate artificial. De asemenea, CoinmarketCap a introdus recent criteriul de lichiditate de pe platforme.

CryptoZZ