Bursele continuă să scadă, în timp ce Bitcoin crește

Ieri a fost o altă zi abisală pentru S&P 500 și Dow, deoarece ambele piețe au scăzut cu 5,18% și 6,30%.

Declinul de pe burse continuă în ciuda încercărilor autorităților de a implementa măsuri de sprijin economice și de a calma populatia panicată de pandemia de coronavirus.

Între timp, Bitcoin pare să se pregătească de o perioadă de creștere. În cursul zilei, prețul său a crescut de la 5100$ la peste 5800$. Analiștii sunt de părere că, pe termen scurt, există posibilitatea ca Bitcoin să depășească pragul de rezistență de 5900$, caz în care va putea urca până la 6.300$.

În orice caz, faptul că BTC s-a menținut peste pragul de 5000$ în ultimele zile este un semnal pozitiv pentru evoluția din perioada următoare. Având în vedere situația mondială, este însă de așteptat ca volatilitatea criptomonedelor să continuie.

Huobi introduce circuit breakers pentru lichidări

Platforma de tranzacționare a derivatelor cripto Huobi DM a anunțat că a introdus un nou mecanism de lichidare „parțială”. Acesta reduce treptat pozițiile unui comerciant în loc să le lichideze integral într-un singur eveniment. De asemenea, include o funcție de cricuit breaker, care oprește lichidarea atunci când sunt detectate mișcări de preț mari sau neobișnuite.

“Credem că noua noastră funcție de lichidare va avea beneficii de anvergură pentru comunitatea cripto mai largă, contribuind la minimizarea mișcărilor bruște de preț cauzate de evenimente anormale de lichidare”,

a declarat Ciara Sun, VP al afacerilor globale din Huobi Group.

Lichidările bruște de săptămâna trecută au contribuit la prăbușirea Bitcoinului cu peste 50%. Unii observatori au sugerat chiar introducerea de circuit breakers similare cu cele existente pe piața bursieră, care să suspende tranzacționarea în cazul scăderii masive a prețurilor.

Square lansează o bancă în 2021

Compania Square a obținut o licență bancară din partea Consiliului Federal de Asigurări a Depozitelor (FDIC). În 2020 va fi lansată compania de împrumuturi Square Financial Services cu sediul în Salt Lake City, Utah. Noua firmă a primit, de asemenea, aprobarea de la Departamentul de instituții financiare din Utah. Activitățile principale ale băncii vor fi produse de depozit și împrumuturi pentru întreprinderile mici

Square este condusă de avocatul Bitcoin Jack Dorsey și este cunoscută mai ales pentru Cash App, care permite achiziționarea de BTC. Profiturile provenite din Bitcoin au reprezentat jumătate din veniturile Square Cash App în al patrulea trimestru 2019. Compania este de asemenea activă în spațiul de investiții de capital în industria cripto.

Un purtător de cuvânt al Square a declarat însă că viitoarea bancă nu va oferi servicii legate de criptomonede.

Binance și Huobi susțin hard fork-ul Steem

Două exchange-uri cripto majore – Binance și Huobi – au declarat că vor susține hard fork-ul blockchain-ului Steem. Acesta este planificat pe 20 martie și va da naștere la o nouă rețea numită Hive.
În consecință, Binance și Huobi vor suspenda mâine depozitele și retragerile și vor distribui noile tokenuri Hive în raport de 1:1.

Prețul tokenului STEEM a reacționat pozitiv la știri, crescând de la 0.17$ la 0.42$ conform CoinMarketCap. În prezent, prețul s-a corectat la 0.3$.

CryptoZZ