Bitcoin a scăzut cu 15% într-o săptămână

Ultima săptămâna nu a fost una pozitivă pentru cea mai populară criptomonedă. Bitcoin a scăzut de la 8600$ până la 6900$ în cursul zilei de vineri. În prezent, BTC se străduiește să se mențină în jurul valorii de 7000$, dar perspectivele nu sunt optimiste.

Unii analiști susțin că prăbușirea prețului se datorează scammer-ului PlusToken, care a vândut peste 7.000 BTC pe exchange-ul Huobi. Alții o justifică prin declarațiile amenințătoare ale Chinei în ce privește criptomonedele.

Oricare ar fi motivul, majoritatea analiștilor sunt de părere că singura șansă pentru o evoluție pozitivă a Bitcoin este ca prețul să revină la 7300$. În caz contrar, există posibilitatea ca valoarea sa să scadă până la nivelul de 6.000 de dolari pe termen scurt.

Volatilitatea BTC stimulează volumele Bakkt futures

Platforma Bakkt de tranzacționare futures Bitcoin a stabilit un nou record de volum în ziua în care Bitcoin a scăzut de la 8.000 la 7.000$. Pe 23 noiembrie, volumele de pe platformă au atins 2728 de contracte în valoare de aproximativ 20.3 milioane de dolari.

Bakkt a început într-un ritm lent. Dar la două luni de la lansarea sa, platforma s-a dovedit a fi un instrument pentru a compensa fluctuațiile prețurilor Bitcoin. Până acum, activitatea Bakkt a crescut în zilele mai volatile și mai dramatice pentru BTC și există o tendință de creștere clară.

Dezvoltarea finanțelor descentralizate ar putea sprijini prețul ETH

Creșterea puternică a pieței finanțelor descentralizate (DeFi), ar putea fi un factor fundamental care susține recuperarea ETH pe termen mediu-lung. DeFi utilizează contracte inteligente pe o rețea de blockchain descentralizată. Sistemul facilitează serviciile financiare care anterior erau disponibile doar prin intermediul furnizorilor de servicii terțe și băncilor tradiționale. Majoritatea acestor servicii sunt în prezent bazate pe protocolul Ethereum.

Potrivit investitorului cripto Anton Pagi, adoptarea DeFi a crescut semnificativ în ultimele 11 luni. Criptomonedele Ethereum utilizate ca garanție au depășit 2,5 milioane.

Cu toate acestea, prețul ETH a scăzut de la 190$ la 140$ în ultima lună, iar situația nu pare să se remedieze în viitorul apropiat.

După implementarea update-ului Istambul de la începutul anului viitor, este posibil ca activitatea susinută DeFi să sprijine și o creștere a prețului ETH.

Fidelity se așteaptă să semneze primul exchange până la sfârșitul anului

Fidelity Digital Assets (FDAS) se așteaptă să semneze primul său exchage până la sfârșitul anului, potrivit președintelui Tom Jessop. Nou-lansatul serviciu de brokeraj gestionează în prezent criptomonede pentru birouri OTC în mare parte. Acestea gestionează în general tranzacții de valoare mare, în timp ce exchange-urile au în general mulți clienți ce tranzacționează volume reduse.

Fidelity se mândrește cu faptul că a reușit să încheie relații cu mulți furnizori de lichidități, ceea ce îi oferă posibilități de extindere.

În plus, luna aceasta compania a obținut permisiunea de a activa și în statul New York, ceea ce îi oferă mai multă credibilitate.

Jessop a declarat:

„Am fost surprinși de-a lungul anului cu privire la nivelul de interes și cantitatea de muncă pe care oamenii au depus-o pentru a înțelege această clasă de active. Există mult interes din partea investitorilor instituționali pentru criptomonede”.

CryptoZZ