Analiștii Bloomberg au publicat luni un raport de analiză pentru evoluția Bitcoin în 2020. Conform acestuia, Bitcoin are potențialul de a atinge valoarea de 14.000$ înainte de halving, care are loc in mai 2020.

Slaba volatilitate a dolarului și a pieței bursiere continuă, iar tensiunile geopolitice cresc.

“Reacția inițială a Bitcoin față de atacul Statelor Unite, care a ucis unul dintre cei mai puternici generali ai Iranului, a fost un bun test al premisei noastre conform căreia criptomoneda se maturizează spre o versiune digitală a aurului”,

se arată în raport.

Miercuri, Bitcoin a crescut până la valoarea maximă din ultimele șapte săptămâni. În același timp, aurul s-a ridicat la 1.600$ pentru prima dată din 2013.

Bitcoin aurul digital

De multe ori am intalnit expresia Bitcoin aurul digital, în parte, deoarece este un activ limitat, similar cu metalul prețios. Înjumătățirea recompenselor de bloc va reduce numărul de noi BTC emisi in piață. Automat, acest lucru va crește presiunile de aprovizionare pentru investitori.

Tranzactioneaza Bitcoin pe Kraken!

Oferta Bitcoin este prevăzută să crească cu aproximativ 2,5 la sută în 2020, în timp ce în 2021 ar ajunge la doar 2%.

Creșterea investițiilor în bitcoin ar putea lua multe forme, consideră analiștii Bloomberg. Piața derivatelor se extinde rapid și va permite investitorilor instituționali să obțină expunerea la clasa de active. Acest lucru ar putea avea efecte secundare asupra prețului și scăderea volatilității, consolidând astfel statutul Bitcoin ca depozit de valoare.

Oferta se extinde si la alte criptomonede

Dacă Bitcoin poate fi încă prea volatil pentru adopție în masă, investitorii pot să fie mai predispuși spre criptomonedele stabile. Raportul Bloomberg prezice că plafonul pieței Tether va continua să se extindă în acest an. În același timp, restul altcoins se vor lupta să se mențină în atenția investitorilor deoarece oferta depășește cererea.

“Bitcoin ar trebui să aibă o evoluție mult mai bună decât restul activelor cripto în 2020, deoarece este o versiune digitală unică și apreciată a aurului”,

continuă raportul.

“Bitcoin câștigă cursa de adopție, în special ca depozit de valoare într-un mediu care favorizează monedele cvasi-independente”.

CryptoZZ