CEO-ul Social Capital: Acesta este momentul ca Bitcoin să își demonstreze potențialul

Chamath Palihapitiya, CEO-ul firmei de capital de risc, Social Capital, este de părere că situația actuală permite ca Bitcoin să își demonstreze potențialul. El a discutat despre situația de pe piețele financiare într-un interviu cu fondatorul Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano.

Palihapitiya este de părere că, spre deosebire de piețele valuare, Bitcoin este prea volatil pentru a fi un instrument util. Cu toate acestea, criptomoneda are potețialul de a deveni un activ de siguranță pe termen lung.

“Cred că Bitcoin are nevoie de un moment ca acesta pentru a deveni relevant”,

a spus CEO-ul Social Capital.

Tranzactioneaza criptomonede folosind vTrader!

“În prezent este încă un instrument speculativ și este prea speculativ pentru a fi de încredere. În următorii 10 ani, când traiectoria Bitcoin va prinde contur, va putea să creeze un standard similar cu aurul. Va crea un indice, dar spre deosebite de aur, care este deținut de băncile centrale, Bitcoin este un instrument care are o valoare determinată de participanții la ecosistem și pe care îl deține toată lumea”,

a explicat Palihapitiya.

Bitcoin poate beneficia de pe urma politicilor monetare de criză

Investitorul și susținătorul Bitcoin, Raoul Pal, a explicat pe Twitter că „valul deflaționar” pe care îl inregistreaza în prezent economia globală poate oferi beneficii Bitcoin. Măsurile implementate de Federal Reserve ar putea genera rate negative de dobânzi pentru obligațiuni și alte investiții pe termen lung. Implicațiile ratelor dobânzii negative ar putea fi grave, întrucât va „distruge sistemul de pensii” și va distruge valoarea banilor.

Acest lucru s-ar putea dovedi pozitiv pentru trei active specifice – Bitcoin, aur și dolarul american. Raoul Pal a elaborat:

„Dolarii, aurul și Bitcoin vor beneficia cel mai mult. Mai târziu, mult mai târziu, efectul se va limita doar la aur și bitcoin. Aceasta este o prognoză pe o perioadă de la 18 luni la 36 de luni. Așteptați-vă la multe mișcări contra-trend pe parcurs. Va trebui să navigăm aceste perioade furtunoase. Mult noroc”.

În această situație, investitorii tradiționali vor fi forțați să se orienteze spre active descentralizate precum Bitcoin pentru a-și păstra profiturile pe termen lung.

Bitcoin.com își concediază jumătate dintre angajați

Rețeaua profesională tehnică Candor a întocmit o listă de companii cripto care au fost afectate de pandemia de coronavirus. Conform acestui raport, Bitcoin.com a concediat jumătate din echipa sa.

Unul dintre motivele din spatele deciziei ar putea fi efectele pe care apropierea halvingului Bitcoin le are asupra ecosistemului cripto.

Mai exact, un mare număr de mineri Bitcoin Cash au optat pentru a mina Bitcoin în această perioadă. Rata de hash din rețeaua BCH a scăzut de la 5 EH/s la mijlocul lui februarie la 3 EH/s la sfârșitul lunii martie. Situația este cu atât mai interesantă cu cât înjumătățirea recompensei de bloc a Bitcoin Cash va avea loc săptămâna viitoare.

Aparent, Bitcoin.com se așteaptă ca profiturile companiei să scadă semnificativ în perioada următoare și au luat măsuri pentru a compensa.

SEC acuză doi americani pentru fraudă cu tokenul TeshuaCoin

SEC a acuzat un fost pastor din Texas și pe soția sa pentru că ar fi fraudat sute de investitori printr-o criptomonedă bazată pe apă, TeshuaCoin.

Larry Donnell și Shuwana Leonard au fost acuzați că au păgubit 500 de persoane de aproape 500.000 de dolari. Ei au convins oamenii să achiziționeze acțiuni într-o companie inexistentă, un token bazat pe apă alcalină și să investească într-o operațiune de minerit Bitcoin inexistentă.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

Cei doi americani au utilizat două companii, Teshua Business Group și Teshuater, în escrocheriile lor.

Ei promiteau „profituri pe termen scurt de până la 3.000 la sută”.

Investigația SEC arată că cei doi au convins investitorii să achiziționeze tokenul TeshuaCoin, care era bazat pe apa alcalină îmbuteliată a Teshuater.

Din motive tehnice nu avem versiunea audio.

CryptoZZ