Samsung Electronics și șase alte companii din Coreea de Sud pentru a dezvolta o rețea blockchain dedicată autentificării certificatelor și identității digitale.

Celelalte companii fondatoare includ operatorii de telefonie mobilă SK Telecom, LG Yuplus și KT, două bănci – KEB Han și Wooriand – și furnizorul de servicii de infrastructură Koscom.

Serviciul va furniza o soluție de autentificare “auto-suverană” care elimină intermediarii și le va permite utilizatorilor să-și verifice identitatea sau calificările prin intermediul blockchain. În plus, sistemul permite utilizatorilor să păstreze mai mult control asupra propriilor informații personale. Aceștia își pot stoca datele pe un dispozitiv inteligent și pot trimite doar anumite detalii atunci când este necesară certificarea.

Aplicații în mai multe domenii

Conform prezentării proiectului, noul blockchain ID va fi utilizat pentru emiterea și distribuirea diplomelor de la Universitățile din Coreea. Cei trei operatori de telefonie mobilă iau în considerare utilizarea sistemului pentru recrutare.

Versiunea beta a sistemului este planificată pentru a fi lansată până la sfârșitul anului. În funcție de eficiența acestuia, consorțiul ia în considerare comercializarea sa.

Potențialelele cazuri de utilizare ale blockchain ID includ semnăturile digitale, autentificarea utilizatorilor pentru industria telecom și cea bancară, sistemul medical și de asigurări.

Unul dintre membrii consorțiului a declarat:

“Companiile participante intenționează să stabilească o strategie astfel încât certificarea electronică mobilă să poată fi utilizată în diverse domenii industriale. Sistemul dezvoltat dorește să devină un serviciu care să creeze valoare socială pe termen lung”.