Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra

Fondatorii exchange-ului Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss, au declarat că sunt deschiși să se alăture Asociației Libra. Într-un interviu acordat CNN, Cameron a declarat că Libra reprezintă un pas în adopția în masă a criptomonedelor:

“Cred că în viitor nu vom putea trăi fără cripto și nu vom putea să ne imaginăm o lume înainte de cripto.”

Cumpara Bitcoin

Cameron Winklevoss a afirmat că au în vedere aderarea la Libra Association, un nou consorțiu de guvernare pentru proiectul cripto iminent al Facebook. În prezent, asociația are 28 de membri fondatori și este de așteptat să ajungă la 100 la lansarea Libra.

Vitalik Buterin avertizează că blockchain-ul Ethereum este ”plin”

Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a avertizat că blockchain-ul proiectului este ”plin”. Adica există riscul ca numărul de tranzacții să depășească capacitatea rețelei. Într-un interviu acordat Toronto Star, el a avertizat că proiectele ce doresc să se lanseze se pot confrunta cu o creștere semnificativă a costurilor de tranzacție.

„Comisionul de tranzacție este deja scump și va fi chiar de cinci ori mai scump din cauza proiectelor mari care se lansează.”

El a susținut că situația se va rezolva doar după adoptarea upgrade-ului Istanbul, planificat pentru anul viitor.

Șeful biroului OTC al Kraken a delarat că volumul de tranzacții a crescut de 20 de ori în ultimul an

Nelson Minier, șeful OTC la cripto-exchange-ul Kraken, a declarat că numărul tranzacțiilor OTC lunare au crescut de 20 de ori în ultimul an. Într-un interviu acordat podacast-ului The Scoop, el a afirmat că cele mai populare criptomonede sunt Bitcoin și Ethereum. Cu toate acestea popularitatea altor criptomonede precum BCH, Monero și Tether au crescut de asemenea.

Minier a refuzat să ofere cifre exacte pentru tranzacțiile OTC, dar exchange-ul Kraken a înregistrat un volum de 85 de miliarde de dolari în 2018.

Milioane de dolari în cripto obținute din trafic de droguri, cedate autorităților

Justin Gornik, în vârstă de treizeci și nouă de ani, s-a declarat vinovat de trafic de droguri pe diverse piețe dark web. El a fost plătit în criptomonede pe mai multe piețe precum Alpha Bay, Trade Route, Abraxas, Evolution, Outlaw Market și Dream Market. Conform investigației, Gornik a obținut milioane de dolari în criptomonede din vânzarea de fentanil, ketamină, oxicodonă, amfetamină și alte droguri. Odată cu acceptarea vinovăției, Gornik a cedat criptomonede pe care le-a obținut din activitățile ilegale. Acestea erau păstrate în conturile sale de pe exchange-urile Bittrex și Poloniex din SUA.

El a fost condamnat la 70 de luni de închisoare pentru trafic de droguri și spălare de bani cu ajutorul criptomonedelor.