Săptămâna aceasta a fost publicat raportul „Hurun Global Rich List”, un clasament al celor mai bogați indivizi. Conform acestei liste, anul trecut au apărut 346 de miliardari noi, iar clasamentul include și șase antreprenori din industria cripto și blockchain.

Față de anul trecut, numărul de miliardari cripto a scăzut de la 13 la doar șase. De exemplu, Jihan Wu de la Bitmain a fost unul dintre cei care nu au mai fost nominalizați anul acesta. În schimb, co-fondatorul Bitmain Zhan Ketuan apare pe listă.

Antreprenori din industria cripto și blockchain pe lista Hurun

Fondatorul Binance, Changpeng Zhao (CZ), este cel mai bogat miliardar cripto, coform listei Hurun. În vârstă de 42 de ani, CZ, a fost evaluat anul trecut la 1,3 miliarde de dolari, iar anul acesta a ajuns la 2,6 miliarde de dolari.

Tranzactioneaza criptomonede folosind Binance!

Cel de-al doilea cel mai bogat investitor cripto este co-fondatorul Bitmain, Zhan Ketuan, care ar avea 1,6 miliarde de dolari. Raportul Hurun de anul trecut l-a evaluat la 2,7 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că Ketuan a scăzut cu 1,1 miliarde de dolari.

Executivul Okex Xu Mingxing este următorul în top cu aproximativ 1,4 miliarde de dolari. Li Lin de la Huobi are 1,1 miliarde de dolari, iar cofondatorul Coinbase, Brian Armstrong, a ajuns pe lista de anul acesta cu 1 miliard de dolari.

Hurun Global Rich List arată că în 2020 există un număr record de miliardari la nivel mondial – 2.816. Cei mai mulți sunt localizați în China și SUA, cu 1.425 de miliardari individuali în total.

Cel mai bogat om din lume

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, și-a păstrat tilul de cel mai bogat om din lume pentru cel de-al treilea an consecutiv. Bezos deține 140 de miliarde de dolari, dar a pierdut 7 miliarde de dolari anul trecut.

Fosta sa soție, Mackenzie Bezos, a intrat și ea pe listă după divorț, cu o avere de 44 de miliarde de dolari.

Alte personalități notabile de pe lista Huran din acest an îl includ pe Warren Buffett. Acesta a declarat recent presei că „nu deține nici o criptomonedă” deși Justin Sun i-a făcut cadou Bitcoin și TRX la mult-mediatizata întâlnire. Buffet a preferat însă să predea portofelul respectiv fundației Glide, care a organizat licitația câștigată de Sun.

Candidatul la președinția americană, Michael Bloomberg, a crescut șapte poziții în topul miliardarilor până la locul 13. Bloomberg a abordat recent criptomonedele în propunerea sa de finanțare și dorește reglementări stricte impuse industriei.

CryptoZZ