Compania de investiții Union Square Ventures din New York este de părere că proiectele câștigătoare bazate pe tehnologia blockchain vor valora trilioane de dolari. Firma gestionează în prezent venituri de aproximativ 1 miliard de dolari și a investit deja în exchange-ul de criptomonede Coinbase, bazat în San Francisco.

Unul dintre partenerii Unin Square Ventures, Albert Wenger, a declarat pentru CNBC că este de părere că, prin investirea în proiectele potrivite, investitorii pot să obțină venituri semnificative.

CryptoZZ

”Investitorii sunt extreme de raționali când injectează foarte mulți bani în sectorul blockchain, deoarece conștientizează că proiectele câștigătoare vor ajunge să valorize un trillion sau chiar câteva trilioane de dolari. Binențeles, nu toate proiectele vor avea success, dar asta înseamnă doar o creștere a valorii pentru cele care reușesc”.

Când vine vorba despre investițiile în criptomonede, Wenger este de părere că secretul este diversificarea.

”Nu cred că cei care intră în spațiul cripto ar trebui să se concetreze doar pe un singur element și să spună de exemplu ”voi cumpăra doar Bitcoin”. În acest moment, toată piața este una cu riscuri mari, ceea ce înseamnă că nu este o idee bună să îți investești toate economiile într-un singur proiect”.

Competitia este mare

Wenger a subliniat că există foarte multe proiecte in industria blockchain ce vor dispărea pe parcurs, astfel încât diversificarea portofoliilor va ajuta la selectarea elementelor care să asigure succesul viitor.

Unul dintre competitorii companiei Union Square Ventures este fondul de investiții gestionat de Andreessen Horowitz, care a decis recent să investească 300 milioane de dolari în criptomonede și industria blockchain. Denumit ”a16zcrypto”, noul fond se va specializa pe utilizările non-speculative ale tehnologiei.

Poziția lui Wenger este similară cu a multor analiști de pe piețele financiare – unii au comparat industria blockchain cu explozia companiilor dot-com, când piața a fost martora a sute de proiecte lansate, din care doar câteva au înregistrat succese semnificative.