Pe parcursul ultimelor luni, mulți investitori au mărturisit că au plasat capital în bitcoin. În același timp însă, avem și personalități din rândurile muzicienilor și celebrităților care și-au manifestat interesul pentru criptomonede.

Artiștii, celebritățile și alte personalități importante din societate discută despre bitcoin. Popularitatea bitcoinului este în continuă creștere, iar fenomenul se oglindește în activitatea mass media. Practic, nu există o zi în care să nu fie publicate articole despre bitcoin. În plus, mulți oameni de afaceri, cum ar fi Mark Cuban, Jeremy Liew, sau Chamath Palihapitiya, au acordat interviuri în presă sau au discutat cu fanii pe site-urile de socializare despre bitcoin. Artiștii, muzicienii sau VIP-urile au discutat de asemenea subiectul în cadrul interviurilor sau în postările pe Twitter.
Recent, artistul hip hop Armando Christian Perez “Pitbull,” a vorbit în cadrul unui interviu acordat către CNBC despre investițiile în bitcoin. Pitbull a declarat că este interesat de acest subiect și este cu ochii pe bitcoin de cinci ani. Artistul a mărturisit că nu a investit încă, dar este de părere că “e uimitor ce se întâmplă în lumea virtuală.”

Pitbull este doar unul dintre mulții cântăreți de hip-hop care au manifestat o atitudine pozitivă față de bitcoin în ultimii ani. Alți artiști, cum ar fi Nas, sau managerul acestuia, Aymen Anthony Saleh, au dezvăluit că au investit în compania Coinbase. Snoop Dogg a discutat pe Twitter despre criptovalută, iar rapperul Talib Kweli a vândut albumul “Indie 500” pe bitcoini.

Steve Wozniak, co-fondatorul Apple a cumpărat bitcoini

Steve Wozniak, co-fondatorul companiei Apple, este un alt nume sonor care a discutat cu CNBC despre bitcoin. Wozniak a declarat că a cumpărat bitcoin când prețul era 700$. A adăugat că urmărea criptomoneda din perioada în care era cotată la 70$. Omul de afaceri a afirmat că nu a achiziționat bitcoinii pentru investiții, ci mai degrabă pentru a îi studia și pentru a testa cum funcționează plățile la comercianți.
“Îmi amintesc că am devenit interesat de bitcoin în urmă cu mult timp,” a detaliat Wozniak. “Prețul unei monede era de 70$. Am intrat online, și îmi amintesc că trebuia să ai un cont special, la o bancă anume. Nu am reușit să cumpăr însă niciun bitcoin și m-am dat bătut. Ceva mai târziu am reușit să cumpăr câțiva, când prețul era 700$, dar apoi a scăzut la 350$. Nu am investit, am făcut-o pentru a mă juca un pic cu bitcoinul.”

Multe celebrități au vorbit cu fanii despre bitcoin

Multe alte celebrităţi şi-au exprimat interesul pentru bitcoin pe parcursul anilor. Binecunoscutul actor Ashton Kutcher de exemplu, a acordat multe declaraţii pe acest subiect. El este şi fondatorul companiei A-Grade Investments, care deţine acţiuni la Bitpay. Pe parcursul alegerilor din S.U.A. de anul trecut, Kutcher a transmis pe Twitter celor 18 milioane de fani:
“De ce am sentimentul că modalitatea cea mai bună de a ne feri de Sanders sau Trump este prin achiziţia de bitcoin?”
Printre VIP-urile care au discutat public despre bitcoin se mai numără Roseanne Barr, Drew Carey, Akon, Mike Tyson, Joe Rogan, DJ Lethal, și Lily Allen.

Sursa – News.bitcoin.com