Patrick Byrne, cunoscut promoter al Bitcoin, și-a dat demisia din funcția de CEO al platformei de e-commerce Overstock. Compania a fost una dintre primele platforme de retail care a acceptat bitcoin ca metodă de plată, în mare parte datorită influenței lui Byrne.

Cumpara Bitcoin

Într-o scrisoare către acționari, Patrick Byrne a explicat că decizia sa este justificată de implicarea în ancheta FBI cu privire la interferența rusă în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA. El a fost implicat într-o relație cu un agent rus pe nume Maria Butina din 2015.

Byrne a condus Overstock în condiții de criză și a contribuit major la lansarea tZero, platforma crypto token a companiei. Cu toate acestea, în trimestrul întâi al anului 2019, compania a avut venituri dezamăgitoare.

El a declarat că nu dorește ca investigația FBI să afecteze imaginea Overstock și este încrezător în viitorul tehnologiei blockchain și cripto. În scrisoarea către acționari, el a declarat:

”Cred că revoluția blockchain va reformula instituțiile sociale esențiale. Am conceput și am inspirat cea mai importantă keiretsu blockchain din lume. O rețea de firme blockchain care încearcă să revoluționeze identitatea, guvernanța funciară (= statul de drept = potențial = capital), sistemele bancare centralizate, piețele de capital, lanțurile de aprovizionare și sistemul de vot. În trei dintre aceste domenii (guvernanța funciară, băncile centrale și piețele de capital), cuvântul „trilioane” apare atunci când se calculează oportunitatea perturbatoare a blockchain-ului.”

Conform unui comunicat de presă al Overstock, publicat pe 22 august, funcția de CEO va fi ocupată de Jonathan Johnson. Rămâne de văzut dacă orientarea pro-cripto a companiei se va menține în lipsa lui Byrne.