Compania de analiză CryptoCompare a publicat clasamentul exchange-urilor cripto pentru trimestrul patru al lui 2019. În mod surprinzător, itBit a ocupat primul loc pentru prima dată, depășind Gemini și Coinbase.

Clasamentul a fost realizat pe baza unor factori precum conformitatea, nivelul de securitate și software-ul din back-end. ItBit, Gemini și Coinbase au obținut evaluarea maximă AA.

Coinbase a primit o notă mică în ce privește suportul oferit clienților, dar s-a clasat cel mai bine pe frontul „Securitate”. UpBit și IDAX au înregistrat, de asemenea, scoruri groaznice în ceea ce privește reclamațiile clienților. Probabil din cauza hack-ului UpBit trimestrul trecut și a CEO-ului IDAX Global, care a dispărut anul trecut.

Bitfinex urca in clasamentul exchange-urilor cripto

Bitfinex a înregistrat o creștere de patru poziții și a ajuns pe locul 7 pe listă față de ediția anterioară. Cu toate acestea, s-a clasat doar peste OKEx în ceea ce privește conformitatea legală. Exchange-ul deținut de iFinex a fost ținta mai multor procese anul trecut, majoritatea referindu-se la acuzațiile că a folosit Tether pentru a manipula piețele criptomonedelor.

Kraken, Bitstamp, Liquid, Bitfinex, OKEx, Bitflyer, Okcoin, Luno, Binance și LMAX Digital sunt platfomele care au primit evaluarea A. Poloniex și HuobiGlobal au fost evaluate cu B.

48 dintre platforme au fost raportate ca fiind „de nivel superior”, deorece au obținut evaluaări de grad B sau mai mare. Aproximativ 27% din volumul total al ultimului trimestru a fost atribuit acestor exchange-uri. Cu toate acestea, exchange-urile de gradul C au fost responsabile pentru 53,5% din volumul de tranzacții cu criptomonede în trimestul 4 al lui 2019.

CryptoZZ