Vitalik Buterin, cofondatorul Ethereum, și-a declarat solidaritatea cu dezvoltatorul Virgil Griffith. Acesta a fost arestat recent din cauza activităților sale educaționale blockchain în Coreea de Nord.

Într-un tweet publicat pe 1 decembrie, Vitalik a explicat:

„Deschiderea geopolitică este o virtute. E admirabil să te duci la un grup de oameni, pe care cineva i-a fost instruit încă din copilărie să creadă că există un Inamic Maxim al Răului și să afli ce au de spus. Lumea ar fi mai bună dacă mai mulți am face efortul de a afla și alte puncte de vedere.”

Buterin afirmă, de asemenea, că nu crede că Griffith a acordat Coreei de Nord (DPRK) „niciun fel de ajutor real în a face ceva rău”. El a realizat doar o prezentare bazată pe un software open-source deja accesibil publicului.

„Nu a existat niciun instructaj în hacking sau tutoriale avansate”,

a susținut Buterin. Cofondatorul Ethereum a recunoscut că vizita în DPRK nu a fost o idee bună, în contextul în care mulți l-au sfătuit pe Griffith să nu se ducă.

Arestat la conferința „Blockchain și pace”

Griffith, un cetățean american în vârstă de 36 de ani, care locuiește în Singapore, a fost arestat pe 29 noiembrie. El este acuzat de conspirație pentru a încălca Legea Internațională a Puterilor Economice (IEEPA).

Departamentul de Justiție al SUA l-a acuzat pe Griffith că a furnizat

„informații extrem de tehnice Coreei de Nord, știind că aceste informații ar putea fi folosite pentru a ajuta Coreea de Nord să spele banii și să se sustragă sancțiunilor economice.”

În luna aprilie, dezvoltatorul a călătorit ilegal în Coreea de Nord pentru a susține o prezentare la conferința „Blockchain și pace”.

CryptoZZ