Coinme și Coinstar oferă achiziția de Bitcoin în magazinele alimentare din SUA

Compania de ATM-uri Bitcoin Coinme a încheiat un parteneriat cu Coinstar pentru a permite achiziționare de BTC din magazine alimentare.

În prezent, chișcurile de la anumite magazine Safeway și Albertsons din statele California, Texas și Washington permit achiziția de Bitcoin. Dacă va avea succes, serviciul va fi extins și în alte state.

Pentru a achiziționa Bitcoin la un chioșc Coinstar, utilizatorii trebuie să selecteze opțiunea “Cumpărați Bitcoin” și să își introducă numărul de telefon. Suma maximă permisă pentru achiziție este de 2.500$, iar clientul va primi un voucher cu un cod de răscumpărare Bitcoin.

Pentru a revendica criptomonedele, utilizatorii trebuie să își creeze cont pe platforma Coinme.

Opt zile de consolidare a prețului Bitcoin, în timp ce rata de hash începe să crească

În ultimele opt zile, prețul Bitcoin s-a consolidat, menținându-se în intervalul 3500-3700$. Analiștii consideră această evoluție un semnal pozitiv ce a permis criptomonedei să recupereze pierderea din 10 ianuarie.

Între tmp, rata de hash din rețea a început să crească. Dacă la sfârșitul lui 2018, minerii au ieșit de pe piața de minare în masă, situația pare să se schimbe. Datele provenite de la Blockchain.com și DRIVE Insider arată că hashrate-ul rețelei a crescut până la 40.219.475.700 GH/s. Practic, s-a revenit la nivelul de la începutul lunii decembrie, cu avantajul că dificultatea de minare este scăzută.

Prin comparație cu nivelul din ianuarie 2018, rata de hash din rețeaua Bitcoin este de trei ori mai mare, iar difucultatea a crecut de 2.5 ori.

Per ansamblu, analiștii consideră că este un semnal pozitiv că ”iarna cripto” se apropie de final.

BitGo lansează o platformă de tranzacționare cu cripto stocate offline

Start-up-ul BitGo a anunțat o nouă soluție ce protejează fondurile clienților de atacuri asupra exchange-urilor. Este vorba despre o plaformă de tranzacționare cu criptomonede stocate offline prin serviciul de custodie al BitGo. Soluția este oferită în colaborare cu firma de investiții autorizată Genesis Global Trading.

Practic, Genesis va satisface comenzile de vânzare și cumpărare fără ca monede digitale să părăsească portofelul offline al companiei. Serviciul va fi disponibil pentru tranzacțiile cu Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Ripple și ZCash.

Această soluție are potențialul de a satisface nevoile de securitate ale investitorilor instituționali. Deoarece criptomonedele nu părăsesc sistemul de cold storage, este redus semnificativ riscul de furt sau pierdere.

Platforma de derivative a Huobi înregistrează volume de 20 miliarde de dolari

Lansată în luna noiembrie, platforma de derivative cripto Huobi a ajuns deja la un volum de 20 miliarde de dolari. HBDM.com oferă în prezent produse derivate bazate pe trei criptomonede majore: Bitcoin, Ethereum și EOS. Contractele futures disponibile au termene săptămânale, bi-săptămânale și lunare, similar cu piețele derivative tradiționale.

Per ansamblu, Huobi este una dintre cele mai mari platforme exchange cripto din lume în funcție de volum. În prezent, Huobi înregistrează un volum de tranzacții zilnic de peste 290 de milioane de dolari, în ciuda prețurilor scăzute.