Peste 100,000 de ATM-uri din Statele Unite oferă posibilitatea de a achiziționa Bitcoin cu ajutorul cardurilor de debit. Această evoluție se datorează parteneriatului dintre Genmega, deținătoarea rețelei de ATM-uri și compania LibertyX.

Aplicația oferită de LibertyX permite achiziționarea de Bitcoin de la ATM-uri obișnuite de cash. Acesta este primul proiect de acest tip din Statele Unite, care până acum deținea aproximativ 2300 ATM-uri Bitcoin.

Comentând parteneriatul, co-fondatorul și CEO-ul LibertyX, Chris Yim, a declarat:

”Am făcut eforturi pentru a simplifica cumpărarea de criptomonede în ultimii cinci ani. Avem acum posibilitatea de a oferi simplitate, comoditate și încredere în experiența de cumpărare a Bitcoinului prin intermediul ATM-urilor obișnuite.”

Un beneficiu fundamental al acestui nou sistem

este simplitatea pe care o aduce la procesul de achiziție al BTC. Majoritatea oamenilor familiarizați cu modul de lucru al unui ATM le pot folosi pentru a cumpăra BTC folosind interfața LibertyX.

Vicepreședintele Genmega, Wes Dunn, și-a exprimat convingerea că noul aranjament aduce beneficii tuturor părților interesate, spunând:

”Operatorii ATM caută întotdeauna modalități de creștere a volumului și a tranzacțiilor. Suntem încântați să colaborăm cu LibertyX cu privire la această nouă inițiativă care va crește traficul în locațiile comercianților și va oferi venituri suplimentare operatorilor noștri. Ne asigurăm astfel că vor rămâne lideri pe piață și vor aduce valoare adăugată consumatorilor.”

În ultimul an, rețelele de achiziție de Bitcoin au crescut, alături de sistemele de plată cu criptomonede la comercianți. Se preconizează că în următorii 5 ani, piața de ATM-uri Bitcoin va înregistra o creștere de peste 50%. Acesta este un fenomen care a cunoscut o dezvoltare rapidă in ultima perioadă pe plan internațional.

În Dubai de exemplu, un parteneriat cu compania PundiX permite rezidenților să utilizeze criptomoneda emCash pentru plata facturilor, a taxelor școlare și a cumpărăturilor. PundiX a anunțat că intenționează să extindă sistemele de plată XPOS la nivel internațional.