Compania Baidu, cunoscută drept Google-ul chinezesc, a închis recent cel puțin două forumuri dedicate criptomonedelor.

De asemenea, Alipay, serviciul de plăți pe internet al companiei Alibaba a restricționat sau suspendat conturile care realizează tranzacții cripto.

Aceste măsuri fac parte din noua campanie de eliminare a criptomonedelor din China. Autoritățile chineze au impus un nou val de restricții care se aplică mai multor domenii de activitate.

Săptămâna trecută, platforma de instant messaging WeChat a suspendat conturile celor care promovează criptomonedele. Au fost blocate un număr semnificativ de conturi dedicate blockchain și știrilor cripto, inclusiv CoinDaily, Deepchain și Huobi News.

Acestea au fost acuzate de publicarea de “hype”, încălcând reglementările introduse la începutul acestei luni. TenCent, compania care gestionează WeChat, a anunțat oficial impunerea interdicției și asupra tranzacțiilor cripto în celelalte aplicații gestionate.

De asemenea, locațiile comerciale din Beijing refuză să găzduiască evenimente dedicate promovării de criptomonede.

Gigantul comerțului electronic Alibaba – a cărui filială Ant Financial administrează aplicația de plată Alipay – a declarat că va restricționa sau va interzice definitiv orice conturi pe care le consideră angajate în cripto-tranzacționare.

Pe 24 august, Alipay a anunțat blocarea acelor conturi care utilizeaza rețeaua sa în comerțul de tip OTC Bitcoin. Totodată va stabili un sistem de inspecție pentru “site-uri cheie și conturi” suspecte de implicarea în acest tip de activități.

Ant Financial a anunțat, de asemenea, că intenționează derularea unui program de “prevenire a riscurilor”. Acesta este menit să educe utilizatorii despre pericolele propagandei false legate de criptomonede și ICO-uri.

Compania Baidu

a restricționat sau interzis complet subiectele referitoare la ”monede digitale” și ”virtual currency” de pe platforma Baidu Tieba, versiunea chineză a Reddit.

În prezent, cel puțin sub-forumurile “valută digitală” și “valută virtuală” par să fie indisponibile, întrucât căutarea acestor cuvinte cheie declanșează o declarație care spune:

“Acest forum este închis temporar din cauza legilor, reglementărilor și politicilor relevante.”

Reprezentanții Baidu Tieba au susținut că acest lucru se datorează faptului că aceste sub-forumuri au fost suspectate de a distribui informații despre ofertele inițiale de monede (ICO) și despre speculațiile cu criptomonede.

De asemenea, People’s Bank of China, Banca Națională din China, a anunțat că își va întări măsurile luate împotriva ICO-urilor, care sunt considerate ilegale în țară încă din septembrie 2017.