Compania de investiții Tetras Capital a publicat un raport în care îndeamnă investitorii să parieze pe BTC în defavoarea ETH. Publicarea s-a facut cu o zi înainte de declanșarea avântului Bitcoin.

Documentul de 42 de pagini urmărea să convingă, în baza unei analize detaliate, că potențialul Bitcoin este mult mai mare. A si obținut o publicitate neașteptată după ce ETH a scăzut în raport cu BTC în zilele următoare.

În practică, genul de raport publicat de Tetras Capital este o tentativă de profitare de pe urma procesului de ”short”. Asta presupune parierea pe scăderea prețului unui bun digital.

De fapt, pentru că Tetras nu are fonduri suficiente pentru a influența piața în ansamblu, analiza lor urmărește să convingă și alți investitori să le urmeze sfaturile, obținând astfel rezultatele dorite.

”ETH a beneficiat de un entuziasm irațional la lansare, este inevitabil ca valoarea sa să scadă odată cu maturizarea pieței”

se menționează în raport.

”Considerăm că prețul actual al ETH este în continuare semnificativ supraevaluat, decuplat de la starea tehnologică actuală și de viitor a rețelei Ethereum. Cercetările noastre ne-au determinat să credem că piața și tehnologia sunt încă prea imature pentru a justifica evaluările actuale. Această clasă de active în curs de dezvoltare a decolat din cauza narațiunilor speculative și credem că piața actuală nu este suficient de sofisticată pentru a evalua în mod adecvat riscurile sau preocupările economice generale.”

Din păcate, situația recentă din rețeaua Ethereum confirmă parțial poziția Tetras Capital. O serie de incidente au generat congestie și au provocat chetuieli de peste 15 milioane de dolari în gas (comisioanele de tranzacție).

Cu toate acestea

Lideri de opinie importanți sunt ferm pro-ETH, precum Brian Armstrong, CEO-ul Coinbase. El consideră că tehnologia din spatele Ethereum are un potențial semnificativ.

Indiferent de pozițiile adoptate, atât Bitcoin cât și ETH au beneficiat de avansuri semnificative în ultimele zile. Bitcoin a ajuns la valoarea de 7400$, iar ETH a depășit la un moment dat 500$.

Ramâne însă rămâne de văzut dacă aceste creșteri pot fi susținute pe termen lung.