O serie de companii americane specializate pe criptomonede au înființat Asociația Blockchain. Rolul acesteia va fi de a face lobby pentru legislație favorabilă.

Printre membrii fondatori se numără Coinbase, Circle, Digital Currency Group, Polychain Capital și Protocol Labs. Reprezentantul organizației va fi Kristin Smith.

Acesta a ocupat anterior funcția de consilier al Senatului și lobbyist pentru compania blockhain Overstock.com.

Printre consilierii noii asociații se numără avocatul Marvin Ammori de la Protocol Labs și fondatorul Hangar, Josh Mendelsohn.

Mike Lempres este coordonatorul legal și ofițer de risc din cadrul Coinbase. Acesta a declarat pentru Washington Post că organizația va aduce companiile împreună pentru a promova o reglementare rezonabilă, spunând:

“Asociația Blockchain este un efort de a face companiile preeminente în spațiu împreună, astfel încât [factorii de decizie politică] să știe că au de-a face cu actorii importanți din cripto. Cu toții suntem dispuși să acceptăm reglementări atâta timp cât sunt rezonabile și adaptate industriei în care activăm. Nu suntem companii care dorim să trișăm sistemul, ci dorim să se dezvolte un sistem legal și de reglementare care să reziste testului timpului “.

Companiile ce fac parte din asociație reprezintă o gamă largă a industriei cripto. Coinbase este cel mai mare exchange din Statele Unite. Pe de altă parte Circle oferă servicii de plată bazate pe blockchain, precum și propriul exchange, Poloniex.

Digital Currency Group este o companie de investiții care s-a implicat într-o gamă largă de afaceri legate de criptomonede, inclusiv burse și companii de infrastructură. Deține de asemenea site-ul specializat CoinDesk.

Asociația Blockchain

se va concentra în mod special asupra legislației fiscale. Totodată veghează asupra modului în care regulile de KYC/AML (împotriva spălării banilor) se aplică în cadrul exchange-urilor cripto și startup-urilor.

Coordonatorul executiv al Coin Center, Jerry Brito, a declarat că think tank-ul a fost

“fericit să vadă că această organizație a decis să ia poziție […] Este bine să avem mai multe voci care pledează pentru lucrurile cu care suntem de acord.”

în ceea ce privește spațiul cripto, a spus Brito.