Piața cripto înregistrează o creștere semnificativă

În ultimele 24 de ore, piața cripto a înregistrat cea mai mare creștere din ultimele șase luni. Evaluarea totală a pieței crescut cu aproape 25%, ajungând la aproape 240 miliarde de dolari.

Bitcoin a depășit valoarea de 8750$, înregistrând o creștere de peste 200$ în 24 de ore. Alte criptomonede au avut creșteri de peste 10%, precum BCH, EOS, BNB și Tron.

Recordul de creștere a fost înregistrat de Bitcoin SV, care și-a dublat prețul în ultimele 24 de ore. Criptomoneda a crescut de la 225$ la 440$ și a scăzut ulterior la 370$.

Bitwise își retrage propunerea de Bitcoin ETF

Firma de administrare a activelor cripto Bitwise și-a retras propunerea de fond tranzacționat pe bursă Bitcoin (ETF).

Potrivit unei note transmise marți Comisiei de Securități și Schimb (SUA) din SUA, Bitwise a spus că mișcarea este „în concordanță cu interesul public și protecția investitorilor”.

Matt Hougan, șeful global de cercetare la Bitwise, a confirmat retrageres, dar intenționează să reintroducă propunerea:

„Într-adevăr am retras cererea. Acesta este un pas procedural și intenționăm să refacem cererea la un moment adecvat. Rămânem pe deplin dedicați dezvoltării unui ETF bitcoin.”

Hougan a adăugat că în prezent firma „lucrează din greu” pentru a răspunde la întrebările pe care SEC le-a ridicat. Autoritatea de supraveghere a emis un răspuns de 112 pagini la înregistrarea inițială.

În prezent, singura propunerea de ETF încă depusă este cea a Wilshire Phoenix pentru obligațiunile de trezorerie din SUA. Decizia autorității de supraveghere este așteptată pe 26 februarie.

ONU avertizează asupra participării la conferința cripto din Coreea de Nord

Organizația Națiunilor Unite avertizează asupra riscurilor de participare la conferința cripto din Coreea de Nord în februarie.

Reuters a raportat că participarea la eveniment ar fi o încălcare a sancțiunilor internaționale.

“Sprijinirea utilizării de către DPRK a criptomonedelor și a tehnologiei blockchain, riscă să încalce rezoluțiile Consiliului de Securitate, deoarece ar duce inevitabil la capacitatea DPRK de a evita sancțiunile și de a genera venituri pentru programele sale de arme”,

a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al guvernului britanic anonim.

Știrea vine după ce dezvoltatorul Ethereum, Virgil Griffith, a fost arestat și mai recent pus sub acuzare pentru că a participat la conferința din aprilie 2019. Griffith a fost acuzat de conspirație pentru încălcarea Legii internaționale a puterilor economice.

Companiile aeriene trebuie să plătească pentru combustibil cu Petro

Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, a declarat că companiile aeriene care zboară din Caracas, capitala țării, trebuie să plătească pentru combustibil în criptomoneda petro.

Maduro a anunțat vestea în discursul său anual adresat Adunării Constituante de marți, după cum a raportat France24.

“Ordon ca vânzarea combustibilului vândut de către PDVSA compania petrolieră de stat din Venezuela pentru avioanele care operează rutele internaționale să fie făcută de acum încolo în petro”,

a spus președintele.

Maduro nu a specificat dacă inițiativa se aplică doar companiilor aeriene venezuelene sau și transportatorilor internaționali.

Președintele venezuelean a mai spus că impozitele și facturile la utilități vor fi plătite în petro.

„Deschidem o cale către o nouă economie, pentru a sparge protocoalele și birocrațiile vechi”,

a adăugat Maduro.

CryptoZZ