Warren Davidson, un congresman american din Ohio, a declarat că dorește să elimine jurisdicția SEC asupra criptomonedelor și ICO.

Biroul său a emis un comunicat de presă care critică abordarea strictă a SEC față de industrie. Davidson a invitat 32 de organizații cripto din industrie pentru a discuta despre reglementările ICO.

Invitații au inclus reprezentanți ai Kraken, Circle, Ripple, Union Square Ventures, Andreessen Horowitz, Grupul CME, Intercontinental Exchange, CoinCentre și Nasdaq.

Potrivit lui Davidson, tokenurile ICO nu ar trebui tratate ca securities/titluri de valoare, ci drept tokenuri utility. Ca urmare, acestea nu ar trebui reglementate de Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC).

Acest congresman aspiră să obțină sprijinul bipartizan pentru proiectul său de lege. Din păcate, este puțin probabil ca inițiativa sa să aibă sprijin în rândul majorității democratice din Camera Reprezentanților.

cryptocoin

Administrația americană, în special Craig Phillips, consilier senior al secretarului Trezoreriei și Steven Mnuchin, au sugerat că vor propune propriul proiect de lege legat de criptomonede.

Poziția lui Davidson este opusă celei exprimate de Jay Clayton, directorul general al SEC.

Clayton este de părere că toate tokenurile emise în cadrul unui ICO ar trebui să facă obiectul supravegherii SEC. În opinia sa, nu este necesară modificarea definițiilor conceptului de securities pentru a excepta criptomonedele. Acesta este principalul motiv pentru care tokenurile se află sub jurisdicția SEC.

Singurele excepții sunt criptomonedele care au atins deja un anume nivel de descentralizate, care nu mai sunt de competența SEC. Exemplele concrete în acest sens au fost  Ethereum și Bitcoin, care nu se încadrează în definiția de security:

“Criptomonedele înlocuiesc monedele suverane, înlocuiesc dolarul, euro, yenul, cu bitcoin. Acest tip de monedă nu este security.”

a afirmat Clayton în iunie.

Investitorii au fost încurajați de declarațiile făcute de președintele SEC la momentul respectiv.

Într-o oarecare măsură, startup-urile din spațiul cripto au început deja să ocolească legile cu privire la securities. Aceștia au optat pentru orientarea spre finanțări “tradiționale” de capital de risc (VC) în locul vânzărilor tokenurilor în cadrul ICO-urilor.