Compania de dezvoltare Ethereum ConsenSys a anunțat un parteneriat cu producătorul de cipuri AMD.  Scopul este de a dezvolta o nouă infrastructură cloud computing bazată pe tehnologia blockchain.

Noul proiect a fost denumit W3BCLOUD și are la bază hardware specializat pentru aplicați descentralizate. Consensys va furniza expertiză cu privire la procesarea tranzacțiilor de tip blockchain, precum și cazurile de utilizare.

Managerul AMD, Jeroh Roskowetz, a explicat că gigantul tehnic va oferi companiei ConsenSys acces la

“tehnologii hardware de înaltă performanță capabile să îmbunătățească rețelele și serviciile descentralizate și proliferate”.

Noua platformă dorește să răspundă unei cereri crescânde din partea firmelor mari și agențiilor guvernamentale ce doresc să utilizeze tehnologia blockchain. Printre utilități se numără:

  • identitatea inteligentă
  • centrele de date pentru întreprinderi
  • urmărirea ID-ul de sănătate
  • soluțiile de gestionare a licențelor și a lanțului de aprovizionare.

Fondatorul ConsenSys, Joe Lubin a declarat că intensificarea puterii de calcul a rețelelor de tip blockchain, folosind tehnologia AMD, va ajuta la “adoptarea scalabilă a sistemelor descentralizate emergente din întreaga lume”, adăugând:

“Combinația de hardware și software va conduce la un nou strat de infrastructură și va permite o proliferare accelerată a tehnologiilor de tip blockchain”.

Orientare spre blockchain si infrastructură cloud

Cipurile AMD au devenit populare în exploatarea rețelelor blockchain, în special de către clienții de retail care minează criptomonede. În primul semestru al lui 2018, 10% din veniturile trimestriale ale AMD au provenit din industria de minare cripto. Profiturile au scăzut semnificativ odată cu scăderea prețurilor criptomonedelor.

Anul 2018 a fost dificil atât pentru criptomonede, cât și pentru companiile producătoare de GPU precum AMD și Nvidia. Dacă în primele șase luni minerii de criptomonede au înregistrat profituri de 4.7 miliarde de dolari, evoluția recentă nu este un semnal pozitiv.

Cu toate acestea, AMD a continuat să lanseze actualizări de software pentru cipuri, menite să susțină procesele blockchain. Acest parteneriat cu ConsenSys demonstrează că AMD este în continuare interesat să investească în acestă tehnologie.