Bitnomial primește aprobare pentru contracte Bitcoin futures lichidate fizic

Compania Bitnomial, înregistrată în Chicago, a primit aprobare din partea CFTC pentru a lansa contracte Bitcoin futures lichidate fizic și opțiuni.

Aceste contracte sunt similare cu cele oferite de Bakkt și prespun că, la lichidare, clienții vor primi Bitcoin, nu dolari. Faza de testare a produselor va începe de 27 aprilie, conform declarațiilor Bitnomial.

Tranzactioneaza Bitcoin folosind vTrader!

Valoarea contractelor va fi de 1 BTC și vor avea durata de un trimestru, iar opțiunile vor valora aproximativ 10% din acestea.

Rămâne însă de văzut cât succes vor avea contractele Bitcoin futures – cele oferite de Bakkt nu par să fie populare. Volumul de tranzacționare pe Bakkt a fost minor în ultimele luni, iar săptămâna trecută nu a fost tranzacționat niciun contract de opțiuni Bitcoin.

Banca Centrală a Argentinei testează tehnologia blockchain pentru tranzacții majore

Banca Centrală a Argentinei (BCRA) va testa un nou sistem de tranzacționare bazat pe tehnologia blockchain. Acesta este planificat pentru a fi folosit de unele dintre cele mai mari instituții financiare ale țării.

Dezvoltatorul Blockchain IOV Labs a declarat că a creat un proof-of-concept pentru o rețea blockchain permissioned, bazată pe RSK Smart Contract Network. La aceasta va participa banca centrală și băncile comerciale majore din Argentina, inclusiv Santander și BBVA.

Soluția are ca scop accelerarea plăților fiat, a le face mai fiabile și a introduce trasabilitatea end-to-end, a spus IOV. Proiectul este în prezent în faza de teste, dar IOV și BCRA au declarat că noua rețea ar putea constitui baza unui sistem alternativ de tranzacționare cu sume mari.

O nouă escocherie în China – portofelul EOS Ecosystem

Aplicația portofel „EOS Ecosystem” și-a închis brusc serviciile, utilizatorii fiind blocați de la accesarea conturilor. Presa chineză comentează că în total au fost furate peste 52 de milioane de dolari din fondurile investitorilor.

Înregistrat în China, portofelul promisese investitorilor săi profituri semnificative pentru depozitele lor.
La începutul săptămânii, unii dintre utilizatori au încercat fără succes să obțină acces la conturile lor.

Conform rapoartelor mass-media, sume mari din portofele au fost transferate în contul Huobidevice3. Există însă posibilitatea ca fondurile să poată fi recuperate, având în vedere că Huobi este unul dintre cele mai mari exchange-uri din China.

Securitatea in spatiul crypto – Cum ne protejam criptomonedele!

EOS Ecosystem a avut deja o reputație proastă în China – ei au susținut că dețin un supernod EOS, pentru a atrage utilizatori. Această informație s-a dovedit a fi falsă, iar compania a fost dată în judecată pentru că ar fi derulat o schemă Ponzi în valoare de 33 milioane de EOS (aproximativ 81 milioane de dolari la momentul respectiv).

CryptoZZ