Platforma de instrumente derivate cripto ErisX a lansat oficial contracte futures bitcoin lichidate fizic, similare cu cele oferite de Bakkt.

Compania a anunțat luni într-o notificare de piață că „Futures Digital Currency Products” vor începe să se tranzacționeze marți, începând cu ora 14:00 UTC. Compania a elaborat noile sale produse pentru a fi tranzacționare alături de tranzacțiile spot cripto.

Testeaza un exchange descentralizat! – Cont demo cu 100 ETH

Potrivit paginii de produs publicată luni, contractele futures bitcoin ale ErisX au mărimea de 0,1 bitcoin (663 USD la prețul curent). Clienții pot să tranzacționeze contracte lunare sau trimestriale la lansare. Comercianții vor avea o limită de poziție de 200.000 de contracte și o creștere a prețului minim de 1 dolar pe bitcoin (sau 0,10 USD pe contract).

Deși piața futures a ErisX s-a deschis marți, investitorii nu vor putea participa prin intermediari șib brokeri decât începând cu anul viitor. Compania va anunța o dată oficială în prima parte a lui 2020.

„Știm că va dura mult timp pentru a genera interes în rândul investitorilor și că există provocări clare.
Introducerea unei piețe intermediare este un proces în mai multe etape, iar experiența noastră cu astfel de lansări ne-a învățat să construim pentru longevitate.”

a declarat compania pe blocul oficial.

Contracte futures bitcoin lichidate fizic in SUA

ErisX a fost înființată în 2018 și a obținut sprijin din partea mai multor firme cu profil înalt de pe Wall Street. În aprilie, compania a lansat platforma de tranzacționare spot și a anunțat că intenționează să ofere o varietate de futures lichidate fizic pentru bitcoin, bitcoin cash, ethereum și litecoin.

În prezent, ErisX este doar a doua companie care oferă contracte futures bitcoin lichidate fizic în SUA, după lansarea Bakkt în septembrie a acestui an. Contractele futures bitcoin lichidate în cash se tranzacționează în SUA încă din 2017, când CME și Cboe au lansat propriile produse. La începutul acestui an, CBOE a decis să suspende contractele futures bitcoin.

CryptoZZ