Bakkt lansează contracte futures Bitcoin lichidate în cash pe 9 decembrie

Compania Bakkt a anunțat oficial că va lansa contracte futures bitcoin lichidate în cash pe data de 9 decembrie. Acestea vor fi disponibile prin intermediul filialei ICE din Singapore.

Mai exact, contractele vor fi vândute prin ICE Futures și vor fi lichidate prin ICE Clear Singapore, ambele reglementate de Autoritatea Monetară din Singapore.

În prezent, CME este singurul furnizor de contracte futures bitcoin decontate în numerar. Tot pe 9 decembrie, Bakkt intenționează să lanseze contracte de opțiuni. Rivalul CME le la lansa pe 13 ianuarie.

Kraken lansează aplicație mobilă pentru contractele futures

Pe 21 noimebrie, Kraken a anunțat că va introduce o versiune mobilă a aplicației sale de tranzacționare futures. Aceasta va fi disponibilă atât pe platformele iOS, cât și pe Android.

Potrivit site-ului său web, Kraken Futures este o platformă profesională de tranzacționare pentru instrumente derivate cripto. Oferă leverage de până la 50x, oferind în același timp transferuri fără probleme între piețele spot și futures.

Utilizatorii se vor putea conecta cu un cod QR pentru a vedea registrele de comenzi live și graficele de prețuri. De asemenea, vor putea să gestioneze pozițiile deschise și comenzile deschise. Pe lângă noile funcții de aplicație, Kraken va plăti în fiecare săptămână o cotă de venit de 30% din comisioane nete comercianților activi.

Chainalysis își reduce angajații cu 20%

Conform Coindesk, compania de analiză Chainalysis a disponibilizat 39 de angajați, aproximativ 20 la sută din forța de muncă. Decizia a fost luată pentru a crește profiturile companiei, odată cu lansarea oficială a produselor sale pe piață. Numărul total de angajați al companiei este în prezent de 155.

Chainalysis este specializată pe investigațiile cu privire la activitățile ilegale e implică criptomonede. Ei colaborează frecvent cu autoritățile americane și nu numai.

Acesta este unul dintre cele mai mari valuri de concedieri din industrie din acest an. Alte companii au luat decizii similare – Circle a concediat în mai 30 de angajați, sau 10 la sută din forța de muncă. Luna aceasta, startup-ul israelian Colu a concediat 13 persoane – 30 la sută din personalul său.

Banca centrală a Chinei lansează campanie de investigare a exchange-urilor cripto

Banca centrală a Chinei a anunțat oficial că va derula o campanie de investigare a exchange-urilor cripto.

Potrivit anunțului oficial, autoritatea de reglementare a spus că va

„adopta măsuri de monitorizare, cum ar fi interviuri, inspecții și interdicții asupra entităților monitorizate implicate în activități în monedă virtuală pentru a rezolva riscurile aferente în timp util.”

Departamentul de investigații al băncii centrale a derulat deja inspecții la mai multe sedii ale companiilor cripto săptămâna aceasta.

Știrea a avut din nou un efect negativ asupra pieței cripto. Bitcoin a scăzut sub 7.200$ în prezent, cu un procent de peste 10%. Celalate criptomonede au scăzut de asemenea cu procente între 10 și 20%, iar evaluarea totală a pieței a scăzut sub 200 miliarde de dolari.

CryptoZZ