CME a lansat oficial contractele future pe bitcoin

Mult-așteptatele tranzacții future bazate pe bitcoin au început astăzi, cu semne de piață a taurilor. Prețul bitcoin la momentul în care CME a lansat contractele future pe bitcoin  a început peste 20 000 de dolari.

Contractele future pe bitcoin s-au lansat astăzi la ora 8 dimineața, oră la care prețul de contract era 20650 de dolari, cu 1150 de dolari mai mult decât ultima rată de referință la CME (19500 de dolari).

Acestea fiind spuse, mai mult de 200 de contracte au fost cumpărate pentru luna ianuarie doar în prima oră, după cum arată datele CME.

Operatorii siteului au spus că s-a vândut și un contract pentru februarie și unul pentru martie, împreună cu încă două programate să expire în iunie. Prețurile pentru acestea au fost peste 20 000 de dolari.

Săptămâna trecută, CBOE a lansat contractele future pe bitcoin, parte a unei inițiative prin care se lansează tot felul de produse cripto pentru investitorii instituționali. Așa cum spuneam și mai demult, și alți giganți instituționali printre care Nasdaq și Wall Street Cantor Fitzgerald urmează să lanseze produse în jurul bitcoinului în 2018.

Cu toate acestea, lansarea CME arată de asemenea și semne de oboseală pe piață.

În prima oră de la lansare, bitcoinul a avut parte de lichidări iar prețul a scăzut la minime de 18 424 de dolari.

Citește AICI ghidul pentru începători care explică cum funcționează contractele future pe bitcoin.

Boeing a înregistrat un patent care folosește tehnologia blockchain

Boeing a înregistrat un nou patent care sugerează că gigantul caută să implementeze tehnologia blockchain petnru a proteja receptorii GPS în timpul zborului.

Joia trecută, Boeing a înregistrat la  Biroul de Patente și Înregistrări ale Drepturilor de Autor din SUA un „sistem GPS anti-spoofing” care ar urma să fie folosit dacă sistemele principale ale avionului nu mai funcționează sau nu mai au acuratețe.

 

„Spoofing-ul” GPS-ului este o practică prin care semnale contrafăcute sunt folosite pentru a păcăli receptorii. Astfel de atacuri pot fi folosite pentru a deruta un receptor GPS în legătură cu localizarea pe hartă a altor obiecte.

Conform aplicației, datele blockchain ar urma să fie folosite ca backup pentru a înregistra informațiile, în cazul în care sistemele anti-spoofing detectează posibile probleme ori interferențe.

Backup-ul ar stoca informații despre mediu primite de la GPS, ceea ce le-ar permite să acționeze ca un sistem de siguranță. În acest fel, piloții nu se vor mai rătăci și vor primi informațiile precise pe care le-ar primi în mod normal un GPS. Sistemul va putea să fie folosit de orice fel de vehicul, și condus manual și cu pilot automat, conform patentului.

Un nou proces intentat împotriva fondatorilor Tezos

S-a mai depus încă o plângere colectivă la judecătorie împoitriva ICO-ului de anul acesta care a strâns 232 de milioane de dolari, Tezos.

Este al patrulea proces colectiv intentat împortiva proiectului. Noile plângeri din 13 decembrie sunt făcute în numele lui Bruce MacDonald și pretind un mandat de restricție temporar al tuturor fondurilor strânse în perioada de ICO.

Printre acuzați se numără fondatorii Tezos, Arthur și Kathleen Breitman, Dynamic Ledger Solutions, Fundația Tezos, Johann Gevers, Diego Ponz și Guido Schmitz-Krummacher. Acesta din urmă se pare că a deminsionat săptămâna trecută din comisia de directori. Și firma de brokeraj cripto Bitcoin Suisse AG și co-fondatorul său Niklas Nikolajsen au fost menționați pe lista de acuzați.

Conform documentelor de la judecătorie, organizatorii ICO-ului ar fi încălcat legea securităților din America. Alte procese intentate împotriva Tezos aduc acuzații de fraudă.

„Pe scurt, acuzații s-au folosit de entuziasmul recent care înconjoară tehnologia blockchain și criptomonedele pentru a strânge fonduri printr-un ICO. Au vândut în mod ilegal și necalificat securități neînregistrate, folosind o entitate din Elveția, încercând fără succes să evite legile americane ale securităților. Acum se pare că au început să convertească, să vândă și să cheltuiască fondurile obținute prin oferta neînregistrată”, se spune în documentele înaintate în acțiunea colectivă.

Aplicația pentru mandatul de restricție spune că ICO-ul Tezos deține peste un miliard de dolari. Caută să prevină vânzarea și transferul bunurilor digitale strânse în perioada de ICO, spunând că „banii pot foarte ușor să dispară fără urmă.”

Procedură colectivă împotriva ICO-ului promovat de Floyd Mayweather Jr.

Un ICO promovat de campionul pugilist Floyd Mayweather Jr. este implicat într-un proces colectiv. Este vorba despre ICO-ul Centra, care a strâns fonduri de 30 de milioane de deolari pentru a dezvolta un card de debit pentru criptomonedă. Aceștia sunt acuzați că au încălcat legea securităților și că au indus în eroare investitorii în legătură cu relația pe care o au cu Visa și Mastercard. În plus, aceștia ar fi listat membrii fictivi ai echipei pe siteul oficial.

Pe blog, echipa Centra a spus că procesul a fost intentat de un „presupus cumpărător de jetoane Centra”.

ICO-ul Centra a fost promovat de Mayweather, dar și de producătorul muzical DJ Khaled. Postările lui Mayweather pe Instagram și Facebook au fost din câte se pare șterse între timp. Și postarea lui Khaled pe Instagram a fost ștearsă. Nici Mayweather niki Khaled nu au fost citați în proces.