La începutul lunii august, raportul ONU a susținut că Coreea de Nord a adunat miliarde de dolari din atacuri cibernetice și hack-uri asupra exchange-urilor cripto. Aparent, aceste fonduri au fost folosite pentru a finanța programele de dezvoltare de armament ale regimului coreean.

Guvernul de la Pyongyang a publicat o declarație oficială în care neagă vehement aceste acuzații.

Agenția de știri KCNA a citat o declarație a purtătorului de cuvânt al Comitetului național de coordonare al DPRK pentru combaterea spălării banilor și combaterea finanțării terorismului.
Declarația oficială are un ton vehement:

„Statele Unite și alte forțe ostile răspândesc acum zvonuri negative. O astfel de fabricare a forțelor ostile nu este altceva decât un fel de un joc urât, care are ca scop afectarea imaginii Republicii noastre și găsirea justificării pentru sancțiunile și campania de presiune împotriva RPDC.
Fabricarea unei astfel de minciuni pure despre criminalitate cibernetică către adversarii noștri este un act absurd și reprezintă același truc folosit de propagandistii fasciste hitleriste. Aceștia obișnuiau să spună „Dacă repeți o minciună de suficiente ori va fi considerată un adevăr.”

Raportul ONU

A afirmat că au existat cel puțin 35 de cazuri raportate în care hackeri asociați cu guvernul Coreei de Nord au atacat instituții financiare și exchange-uri cripto din 17 țări.

ONU nu a fost singura organizație care a avertizat despre grupurile de hackeri din Coreea de Nord. Institutul Regal al Serviciilor Unite pentru Apărare și Securitate (RUSI) din Marea Britanie a confirmat, de asemenea, o creștere a activităților ilegale din partea regimului nord coreean la începutul acestui an.

Aparent, rapoartele de hacking și incursiuni cibernetice au început încă din 2017, înainte de perioada de glorie a Bitcoin. Atacurile asupra exchange-urilor Coreei de Sud au provocat autoritățile să impună reglementări extrem de stricte asupra platformelor cripto din țară.