Un studiu statistic realizat la cererea exchange-ului Coinbase relevă că 18% dintre studenții americani dețin criptomonede. O altă concluzie este faptul că cererea de cursuri despre blockchain și criptomonede este în creștere.

Deși 21 din cele 50 de universități de top din Statele Unite oferă în prezent astfel de cursuri, acestea nu sunt suficiente. Numărul de studenți care solicită să se înscrie este mult mai mare decât locurile disponibile.

Interesul pentru blockchain și cripto nu este limitat la studenții ce se specializează în studii economice sau computere. Aparent, inclusiv cei ce studiază domenii legate de științele sociale doresc să învețe despre sistemele financiare alternative.

Bill Maurer, decanul Facultății de Științe Sociale din cadrul Universității Irvine din California, a explicat:

”Studenții de azi sunt foarte interesați de domeniul economic și sisteme financiare alternative. Este nevoie să fie instruiți în aceste domenii pentru a putea să contribuie la dezvoltarea viitoare la sistemului economic”.

Cererea de studii despre blockchain este în creștere

Statistica realizată de Coinbase a relevat că 34% dintre studenții ce urmează studii de științe ale computerelor și inginerie doresc să învețe despre blockchain și criptomonede.

Surprinzător, procentul pentru cei ce se specializează în științe sociale este de 47%.

”Există o cerere foarte mare, în special în domeniul design-ului, pentru oameni care înțeleg partea umană a tehnologiei, precum antropologii”

explică Maurer.

Ca răspuns la această cerere, majoritatea universităților și-au multiplicat cursurile despre blockchain, iar cel puțin 11 colegii post-liceale le-au inclus în programele de studii.

În mare parte, entuziasmul pentru cursurile cripto se datorează faptului că cererea de pe piața muncii este în creștere. Practic, cei care au astfel de specializare sau cunoștințe au mai multe șanse să își găsească un loc de muncă după absolvire.
Chiar și Coinbase și-a accelerat recrutarea din rândul studenților:

”Este interesant să vedem interesul extins la scară largă pentru blockchain și criptomonede. Acesta se manifestă și în comunitatea academica globală, inclusiv în rândul studenților care frecventează universitățile de top din lume”

a declarat Nat McGrath, vicepreședintele Coinbase.

“Noi ne-am concentrat pe construirea de parteneriate cu grupuri de studenți subreprezentați în campusurile colegiilor și așteptăm cu nerăbdare să extindem aceste eforturi în primăvară”.

McGrath a concluzionat:

”Cererea crește odată cu talentul care se implică în acest spațiu. Oameni foarte inteligenți se implică în proiectele blockchain”.