Samsung SDS a anunțat lansarea BankSign, un instrument de certificare bazat pe tehnologia blockchain pentru bănci. Proiectul a fost dezvoltat de către SDS Samsung în colaboare cu Federația Băncilor din Coreea (KFB).

BankSign oferă o metodă simplă de tranzacționare în cadrul diferitelor sisteme bancare, cerând certificarea de la o singură bancă. Certificarea poate fi verificată pe platformă utilizând parole, amprente sau modele.

BankSign

Potrivit anunțului, permite clienților să obțină o certificare valabilă de până la trei ani, înlocuind sistemul de certificare existent. Acesta necesită reînnoire anuală, înregistrare și autentificare cu fiecare bancă individuală.

Vicepreședintele departamentului de finanțe de la Samsung SDS Hong-Jun Yoo a susținut că BankSign este “primul exemplu de aplicare a tehnologiei blockchain în domeniul serviciilor bancare”.

El a adăugat despre companie că

“își extinde în continuare activitatea de transformare digitală, ceea ce va spori competitivitatea băncilor și a altor instituții financiare.”

Samsung a creat o divizie pentru dezvoltarea tehnologiei blockchain în 2015, apoi a introdus Nexledger, un instrument de gestionare a tranzacțiilor private, în 2017.

Nexledger este o platformă financiară care încorporează ”inteligența artificială, analiza de date și tehnologii IT avansate, precum Automatizarea Inteligentă a Proceselor”. BankSign se bazează pe tehnologia Nexledger.

În iunie, KFB a anunțat inițierea proiectului BankSign. Acesta intenționează să înlocuiască sistemul de verificare complicat ce a fost utilizat în ultimii 20 de ani, cu un sistem mai eficient, bazat pe blockchain.

Samsung SDS a lansat recent o serie de produse bazate pe tehnologia blockchain, cum ar fi CelloSquare 3.0. Acest instrument este dedicat industriei de logistică și este aplicabil la nivel global.

De asemenea, a lansat o soluție de autentificare biometrică numită Nexsign. Scopul ei este de a permite clienților să acceseze servicii utilizând o singură autentificare ID.

Deși Nexsign nu are legătură cu BankSign, Samsung a testat blocul Nexledger cu compania de carduri de credit a conglomeratului. Este vorba de Samsung Card, în octombrie 2016.